Maailmanlopulta pelastuminen


Katselin jokin aika sitten elokuvaa, jossa avaruusoliot halusivat tuhota maailman. Tarkemmin ottaen niillä ei alun perin ollut mitään kiinnostusta maata kohtaan. Yhden ihmisen ahneus ja vallanhimo oli saanut hänet kuvittelemaan, että hän pääsisi hallitsemaan maailmaa kaapattuaan alienin ihmevoimia omaan robottiinsa. Tarinan nurja puoli oli se, että ihmevoimien ohella robottiin siirtyi myös ulkoavaruuden pahuus.

Elokuvan aikana hyvät ja pahat alienit taistelivat milloin missäkin suurkaupungissa eri puolilla maailmaa. Taistelussa oli mukana myös ihmisiä. Sodan tiimellyksessä monet rakennukset ja autot tuhoutuivat. Ihmisiä loukkaantui, ja moni menetti henkensä. Tuntui vähän epäreilulta, että yhden hölmöily tuhosi monen muun elämän.

Raamatun sivuilta voidaan lukea hyvin samankaltainen kertomus. Yksi ihminen tekee tyhmiä, ja sen myötä kaikki kärsivät. Raamattu nimeää tämän synniksi, jonka seurauksena on iankaikkinen ero Jumalasta. Jos Jumalan valtakunta on iloa, rauhaa ja rakkautta, tämä maailma näyttää usein tämän kaiken vastakuvalta. Joku sairastaa, toinen on masentunut ja kolmannella ei ole ystäviä.

Elokuvan hyvikset voittivat lopulta pahikset. Yhden hyviksen uskollisuus oli väkevämpää kuin pahisten voimat yhteensä. Vaikka ennen lopullista ratkaisua oli kipua ja murhetta monen elämässä, lopulta saatiin rauha koko maailmaan. Alienit lähtivät takaisin avaruuteen, ja väärin tehneet ihmiset laitettiin vankilaan. Avaruuden voimatkaan eivät enää kiusanneet ihmiskuntaa.

Pääsiäisenä saamme iloiten nostaa katseen ensin Jeesuksen ristille, ja sitten tyhjään hautaan, jossa kaikki maailman pahuus piestään ikiajoiksi. Saamme kysyä: ”Missä on voittosi, kuolema?” (1. Kor. 15:55). Synnin, kuoleman ja Pahan valta on mennyttä. Meistä jokainen saa tänäänkin aloittaa puhtaalta pöydältä Jeesuksen seurassa. Jos jotkut robotit oli elokuvassa ohjelmoitu tuhoamaan muita, pääsiäinen ohjaa meitä rakastamaan ihmisiä.

Iida Halme
Kuvat Iida Halmeen albumi ja Tiinamariia Heimari