Hartaus: Maailmassa, jossa mikään ei riitä

Jeesukselle riittää, että olet olemassa.

Onko sinusta koskaan tuntunut siltä, ettei mikään riitä? Oletko ajatellut, että vaikka olisit mitä tahansa tai tekisit mitä tahansa, tai jättäisit tekemättä, ei se ole koskaan tarpeeksi? Minä olen.

Elämä on nykyään täynnä kaikenlaista. On töitä ja koulua, useampi harrastus viikossa, ystäviä, perhe, vapaaehtoisena toimimista, omia henkilökohtaisia prosesseja ja paljon muuta. Usein se kaikenlainen on kivoja asioita, joita tekee mielellään.

Vaikuttaa, että elämä on hyvää ja onnellista silloin, kun saa aikaan mahdollisimman paljon mahdollisimman tehokkaasti. En edes muista, milloin viimeksi kysyessäni joltakulta, mitä hänelle kuuluu, hän olisi sanonut jotakin muuta kuin ”ihan hyvää, mutta on ollut aika kiireistä”. Elämme maailmassa, jossa mikään ei riitä.

Kun elää riittävän pitkään siinä uskossa, ettei mikään riitä, ja toimii sen mukaan, alkaa väsyttää. Ja kun väsyttää riittävästi, alkavat mieli ja keho voida huonosti. Trust me, tiedän mistä puhun. Olen kuitenkin oivaltanut jotain merkittävää. Se, ettei mikään riitä, EI OLE TOTTA. Totuus piilee siinä, että on olemassa rakastava Jumala, joka on luonut meidät tulemaan rakastetuiksi ja elämään hänen yhteydessään. Kuinka ihanan yksinkertaista! Omaa olemassaoloaan ei tarvitse ansaita olemalla jatkuvasti enemmän ja parempi. Yritänkin nykyään opetella elämään elämää tästä totuudesta käsin.

Mielessäni on varmasti monelle tutut Jeesuksen sanat: ”Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon.” Jeesuksen luo on turvallista tulla juuri sellaisena kuin on, juuri niiden tunteiden ja taakkojen kanssa, mitä milloinkin kantaa. Hän ei vaadi meiltä mitään, hänelle riittää, että olemme olemassa.

Sinä olet olemassa, se riittää.

 

”Jeesukselle riittää, että olet olemassa.” – nuorisotyönohjaaja Julianna Rantanen

 

Olen Julianna, sellainen kaipaaja- ja seikkailijatyyppi. Olen myös nuorisotyönohjaaja Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa. Rakastan elämää ja kaikkia sen eri tunteita ja värejä, ja minun on voinutkin kuulla viimeaikoina sanovan usein ”elämä on hyvää”.

Lue myös: »http://nuotta.com/podcastit