Hartaus: Leijonakuninkaan lapsi


Tulevaisuus on monessa mielessä tuntematon. Epätietoisuus siitä mitä tulevaisuus tuo tulessaan, synnyttää helposti jännitystä tai pelkoa. Mihin pääsen opiskelemaan? Löytyykö työpaikkaa? Mistä löytyy oikea puoliso? Onko ylipäätään maapallollamme tulevaisuutta?  

Teksti Jonathan Westergård

Elämä olisi helppoa, jos olisi aikakone. Näkisi tulevaisuuteen, voisi korjata menneet ja siten rakentaa mahdollisimman hyvän elämän. Monet asiantuntijat ennustavat uuden vuoden talouskehitystä, ilmastonmuutosta, politiikkaa ja maailman kriisejä. Voimme tehdä arvioita tulevaisuudesta, mutta samalla emme tiedä, mitä huomispäivä tuo tullessaan. Elämme tässä ja nyt.

Profeetta Jeremian kirjan luku 29 sisältää kirjeen Babylonian pakkosiirtolaisille. Siis heille, joiden koko maailma oli romahtanut. Kirjeessä varoitetaan seuraamasta valheellisia ennustuksia. Jumala kertoo oman suunnitelman: ”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.”

Tämä on tärkeä viesti meidän aikaamme. Meidän ei tarvitse pelätä tulevaisuutta tai etsiä ennustajilta lohtua ja suuntaa. Tärkeintä ei ole tietää mitä on seuraavan kulman takana. Tärkeintä on, kuka on sinun turvasi. Jumala voi kääntää menneisyyden voitoksi. Vain Hän voi antaa tulevaisuuden ja toivon.

 

”Tärkeintä ei ole tietää mitä on seuraavan kulman takana. Tärkeintä on, kuka on sinun turvasi.” -pastori Jonathan Westergård

Disneyn ”Leijonakuningas” antaa meille hyvän opetuksen identiteetistämme.

Simba-leijona oli syntynyt kuninkaan lapseksi, mutta olosuhteista johtuen hän oli paennut kutsumustaan. Simba eli löysää elämää päivä kerrallaan ja oli unohtanut elämän tarkoituksen ja sen kuka hän oli. Ilmestys hänen isästänsä muutti hänen elämänsä suunnan. Näyssä Musafa-isä sanoo Simballe: “Olet unohtanut kuka olet, joten olet unohtanut minut. Katso itseäsi, Simba. Olet enemmän kuin mitä sinusta on tullut. Sinun on otettava paikkasi Elämän Tiellä.”

Muista kuka olet! Olet Jumalan lapsi. Kuninkaiden kuninkaan lapsi. Sinulla on tarkoitus ja tehtävä tässä maailmassa ja tänä vuonna voit ottaa paikkasi. Voit Jumalan avulla vaikuttaa olosuhteisiisi. Voit Jeesuksen nimessä ajaa pimeyden voimat kauemmaksi. Ja ennen kaikkea, muista, Taivaan Isän kanssa on hyvä kulkea tulevaa kohti.