Rauhoitu, levoton kristitty!


 

Pyhän Hengen tehtäviin kuuluu opettaminen, rohkaiseminen ja Jeesuksesta muistuttaminen. Hän tuo joskus Kristuksen rauhan aivan yllättäviinkin hetkiin.

Teksti Vertti Barkholm | Kuva Vertin albumi

Muistan sen hetken, kun luin sängylläni uutisia puhelimelta. Iltalehdet kertoivat jälleen uudesta ”kylmästä sodasta”, ydinaseista, nälänhädästä ja kotimaan lasten masennuksesta. Tunsin, että tänä yönä en taida saada heti unta. Oli sen verran levoton, pelottava olo. Käänsin katseeni yöpöydällä olevaan Raamattuun. Enempää miettimättä avasin kirjan satunnaisesta kolosta. En ollut koskaan sen enempää tutustunut Miikan kirjaan, mutta sieltä löytyi rauha. Kappaleessa 4 Jumala lupasi profeetan kautta, että vielä koittaa aika, jolloin kansakunnat eivät sodi. Jokainen saisi istua puun juurella rauhassa, turvassa, vailla hätää ja huolta. En voinut toivoa parempaa lohdutusta siihen iltaan.

Vielä paremmin muistan sen, kun olin vierailemassa vaarini luona viimeistä kertaa. Nopeasti edennyt sairaus vei vanhan miehen sairaalaan, jonne hän alkoi sittemmin tehdä kuolemaa. Ruoka ei maistunut, liikkeet hidastuivat, puhe kävi mahdottomaksi. Mitään ei ollut enää tehtävissä. Myöhemmin hautajaisissa lauloimme yhdessä vaarin lempilauluja, joista osa oli myös hengellisiä. Olin aiemmin ollut rauhaton siitä, etten kertonut Jeesuksesta tarpeeksi vaarille. Hautajaisissa kuitenkin sain rauhan siitä, että kyllä hän taisi jo tietää kaiken tarvittavan. Voidaankin sitten morotella nokialaisen vaarin kanssa uuden maan portilla.

Elämä syntiin langenneessa maailmassa voi yllättää raakuudellaan ja armottomuudellaan. Sille emme omassa voimassamme voi paljoa. Täältä on turha etsiä sielulle rauhaa. Onneksi Jeesus tuli kaiken sen rumuuden keskelle ja näytti, kuka on valo sen keskellä. Jumalan Henki on rauhan henki, joka muistuttaa meitä siitä, kuka Jumala on. Kaiken pahan keskellä Hän antaa meille rauhan. Apostolit toivottivat lähes jokaisessa kirjeessään Jumalan rauhaa seurakunnille. Muuttumaton totuus Jeesuksen sovitustyöstä tuo mukanaan rauhan, joka lohduttaa muuttuvan elämän keskellä.

”Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minussa rauha. Maailmassa te olette ahtaalla, mutta pysykää rohkeina: minä olen voittanut maailman.” (Joh. 16:33)

Vertti Barkholm toimii nuorisotyönohjaajana Muonion seurakunnassa. Vertti on musiikin monilahjakkuus, aviomies ja isä.

“En voinut toivoa parempaa lohdutusta siihen iltaan.”