Hartaus: Ketä sinä seuraat? 

Seuraaja vai ystävä Jeesukselle? Ilmo Liimatta kertoo.

Seuraaja on sana joka toistuu tänä päivänä usein. Seuraajia, follaajia, kerätään erilaisiin palveluihin. Muinaisessa MySpacessa ja Facebookissa kerättiin ystäviä, mutta nyt kerätään seuraajia.

Sanana ”seuraaja” on perässäkulkija, ehkä passiivinen. Ystävät taas tuntevat toisensa, ovat tasaveroisia. Ystäväpyyntö vaatii molempien suostumuksen, mutta seuraaminen voi olla yksipuolista.

Jeesus kokosi ympärilleen seuraajia. Jeesus kehotti ihmisiä seuraamaan Häntä. Jeesus opetti, jakoi viisauttaan. Opetuslasten tehtäväksi jäi kysellä ja ihmetellä. Kuitenkin ennen pidätystään ja ristinkuolemaansa Jeesus sanoi jäljellejääneille seuraajilleen: ”En sano teitä enää palvelijoiksi. Minä sanon teitä ystävikseni.” Onhan ystävä ja seuraaja eri asia, ja niiden suhde Jeesukseen erilainen.

Ystävälle kerrotaan tarkemmin asioita, ei vain esitetä kiiltokuvaa itsestään. Ja opetuslapsilleen Jeesus kertoo Jumalan suunnitelman tarkasti: Jeesus kuolee ristillä, mutta Hän nousee kolmantena päivä kuolleista. Hän astuu Isän luo, mutta palaa sieltä tuomitsemaan ja rakentamaan Jumalan asuinsijan meidän keskellemme. Monet seuraajista olivat tätä sanomaa kavahtaneet, mutta ystävät jäivät Hänen luokseen.

Jeesuksen kutsu ystäväkseen on avoin kaikille. Ja Hän antoi meille seuraajilleen ja ystävilleen tehtäväksi viedä tätä ystäväkutsua eteenpäin. Pyytää muitakin seuraamaan Häntä. Ei siksi, että saataisiin joku maaginen luku ylitettyä, vaan siksi, että Jeesus haluaa jokaisen ystäväksi.

Jeesus ei välitä siitä, mitä kieltä puhut. Tai minkälaisia vaatteita käytät. Tai miten hyvin olet onnistunut tai epäonnistunut elämässäsi. Hän haluaa olla ystäväsi, koska Hän rakastaa sinua ja minua. Tällaista Vapahtajaa on hyvä seurata sekä olla mukana jakamassa Hänen rakkauttaan ja kerätä Hänelle seuraajia taivastiellä.

 

 

”Jeesus ei välitä siitä, miten hyvin olet onnistunut tai epäonnistunut elämässäsi. Hän haluaa olla ystäväsi, koska Hän rakastaa sinua.” -pastori Ilmo Liimatta

 

 

 

Teksti Ilmo Liimatta | Kuva Unsplash

Kirjoittaja on Rovaniemen seurakunnan pastori, joka on lähtöisin itäisestä Helsingistä ja jonka vapaa-aika kuluu tuntureita ja vaaroja koluten.

 

Lue myös: »Helmikuun hartaus

Tutustu Ilmoon: »https://twitter.com/ilmoliimatta?lang=fi