Mihin voi luottaa?

Maallinen omaisuus ja Luuk 12:33

Hei – nyt olet tajunnut jotakin todella tärkeää. Lyheysti: Lahjasi on varmaan aito, mutta muista, että se voi erehtyä. Juuri tässä eroavat toisistaan hyvä luterilainen usko ja kaikenkarvainen hengellisyys. Ja kun tämän ymmärrät, saat lahjasi käyttöön aivan uudella tavalla.

Jumala antaa meille oman harkintansa mukaan Hengen lahjoja. Valtaosa niistä on sellaisia, ettei kukaan osaa pitää niitä Pyhän Hengen lahjoina – joku jaksaa antaa rahaa kolehtiin, joku jaksaa johtaa seurakuntaa, joku palvella jotenkin muuten. Mutta osa on sellaisia, jotka ymmärrämme helpommin Hengen lahjoiksi. Ne ovat hyödyksi ja rakennukseksi, kun niitä käytetään Jumalan sanan mukaan. On kuitenkin erittäin tärkeä nähdä, että Jumalan sana, Raamattu, on ensin, eikä sen rinnalle pidä laittaa mitään.

Paavali kirjoittaa asiasta tylynkinpuoleisesti ja ainakin selväsanaisesti: ”Jos joku uskoo olevansa profeetta tai saaneensa muita Hengen lahjoja, hänen tulee tietää että tämä, mitä kirjoitan, on Herran käsky. Jos joku ei tätä tunnusta, Jumala ei tunnusta häntä. ” (1. Kor. 14:37-38).

 On ihan hyvä, että olet oppinut näkemään oman lahjasi rajallisuuden. Ei Jumala silti sitä ole turhaan Sinulle antanut. Kertaa siis se, miten ja mistä löydät Jumalan tahdon.

 

Siunausta

 

Eki