Kuuleva silmä?


Mieti sellaista ihmistä, jolla olisi kaikki ruumiinjäsenet paikallaan ja toimintakykyisiä, mutta hän käyttäisi niistä vain muutamaa. Hän yrittäisi nähdä korvalla, auttaa kotitöissä korvalla, soittaa kitaraa korvalla, kävellä korvalla jne. Melkoinen näky ja aika tehotonta toimintaa!
Paavali antaa esimerkin seurakunnasta verraten sitä ihmisruumiiseen, jonka päänä on Jeesus. Minulla on sellainen olo, että monessa seurakunnassa se on kuitenkin niin, että yksi tai kaksi ruumiinjäsentä toimivat yrittäen tehdä kaikkien hommat siinä mitenkään onnistumatta. Ei vain mitenkään yhdellä voi olla kaikkia taitoja. Jokaisella on omat lahjansa ja kykynsä.

”Hän yrittäisi nähdä korvalla, auttaa kotitöissä korvalla, soittaa kitaraa korvalla, kävellä korvalla ja niin edelleen.”

Jeesus on antanut meille valtavan tärkeän tehtävän. Tehtävänämme on kertoa ilosanoma siitä, että meidän syntivelkamme Jumalalle on kokonaan maksettu. Tämä tehtävä pitäisi olla meillä koko ajan mielessä. Meidän pitäisi rohkaista ruumiin kaikkia jäseniä toteuttamaan omilla vahvuuksillaan yhteistä tehtävää. Siis herätys polvi, kyynärpää, poskilihas ja pakarat! Ei jäädä laakereille makaamaan vaan ryhdytään kokoamaan jäsenet kasaan omassa seurakunnassamme ja ryhdytään yhteisvoimin työhön. (1. Kor. 12:12-31.)

Teksti Tuomas Ukkonen | Kuvat Tuomas Ukkosen albumi ja stillfx/123rf.com
Kirjoittaja toimii Hämeenkyrön seurakunnassa pääasiassa alakouluikäisten ja nuorten parissa.