Kirje kadotetulle!


Tällä otsikolla alkoi aikoinaan rakkauskirje, jolla mies etsi Helsingin sanomien välityksellä naista jonka hän oli kohdannut ja johon hän oli ihastunut. Miehen ja naisen tiet olivat eronneet yhteisen illan aikana, ja nyt mies halusi lehti-ilmoituksen kautta etsiä ja löytää rakkautensa kohteen.

Kyseessä ei ollut mikä tahansa ilmoitus vaan koko sivun täyttävä ilmoitus. Tälläinen ilmoitus maksoi tuolloin Helsingin Sanomissa veroineen yli 20 000 € ja sillä tavoitti noin miljoona lukijaa. Tästä summasta voi tietenkin tehdä sen johtopäätöksen, että mies todellakin rakasti tätä naista ja halusi ehdottomasti löytää hänet! 

Ilmoitus oli henkilökohtainen ja Helsingin Sanomien toimituksessa ei muisteta mitään vastaavaa aiemmin sattuneen. Lisäksi uutinen laukaisi välittömästi vilkkaat keskustelut siitä, oliko ilmoituksen tarina aito ja oikeasti totta vai onko se vaan jonkun firman mainoskikka?

”Minä olen hyvä paimen, oikea paimen, joka panee henkensä alttiiksi lampaiden puolesta”.

Jumalan rakkauskirje on Raamattu ja Jumala on tarkoittanut, että ihmiset eläisivät hänen yhteydessään. Mutta jos ihminen on lähtenyt pois Jumalan luota, hän on ikään kuin kadoksissa. Matteuksen evankeliumissa kerrotaan kadonnutta lammasta etsivästä paimenesta näin: ”Jos hän sen löytää – totisesti: hän iloitsee siitä enemmän kuin niistä yhdeksästäkymmenestäyhdeksästä, jotka eivät olleet eksyksissä”

Lehti-ilmoittelun mies maksoi kovan hinnan etsinnöistään. Jumalakin on maksanut todella kovan hinnan, että löytäisi ja saisi taas yhteyden luomiinsa ihmisiin, jotka ovat eksyksissä. Tuota hintaa ei voi rahassa mitata. Jumalan poika Jeesus antoi henkensä, jotta me voisimme hänen kauttaan löytää yhteyden Jumalaan. Tästä voimme päätellä, että Jumalan täytyy todellakin rakastaa meitä ja Hän haluaa, että emme olisi kadoksissa. Jeesus sanoo: ”Minä olen hyvä paimen, oikea paimen, joka panee henkensä alttiiksi lampaiden puolesta”.

Jumalan ilmoitus, Raamattu, on henkilökohtainen rakkauskirje sinulle ja minulle. Ja kun puhutaan Jeesuksen ristinkuolemasta ei koko maailman historiassa ei ole yhtään uutista, jonka levikki olisi näin valtava. Raamattu on maailman painetuin kirja ja tämän uutisen ovat kuulleet miljardit ihmiset.

 

Ismo Vettenranta on Kangasalan seurakunnan nuorisotyönohjaaja.

Teksti Ismo Vettenranta | Kuva Usplash