Elä ja kuole toivosta


Teksti Markus Saarenketo | Kuva Hopee/Freeimages & Markus Saarenkedon albumi

 

Matkustaja-autolautta Estonia upposi Suomelle kuuluvan Utö-saaren lähellä vuonna 1994. Tallinnasta Tukholmaan matkalla ollut alus vei mukanaan 850 ihmistä, lähes 90 prosenttia koko laivan henkilökunnasta. Eräs hengissä selvinnyt matkustaja kertoi myrskyisestä onnettomuuspäivästä näin: ”Silja Europa saapui paikalle, laski pelastuslautan veden varaan joutuneille, kunnes yhtäkkiä suuri aalto vei pelastuslautan avomerelle. Osa ihmisistä kuoli pettymykseen. Toivo oli mennyt.”

“Mikään tässä maailmankaikkeudessa ei kykene eväämään meiltä pääsyä taivaan iloon, kun elämme uskossa Jeesukseen Kristukseen”

Ihminen tarvitsee elääkseen toivoa. Varmaa, kestävää ja todellista toivoa. Kristityn toivon perusta on Raamatun sanassa. Sen lupaukset voimakkaasta vierelläkulkijasta, viisaasta neuvonantajasta ja meille syntisille ihmisille aina tarjolla olevasta anteeksiantamuksesta lohduttavat ja rohkaisevat elämän myrskyjen keskellä. Ennen kaikkea ne luovat ja ylläpitävät toivoamme.

Heprealaiskirjeessä vakuutetaan: ”Se toivo on elämämme ankkuri, luja ja varma. Se ulottuu väliverhon tuolle puolen.” Ihmisen pelastuksen perustukset valettiin ristillä 2000 vuotta sitten. Siellä toivollemme annettiin kasvot ja nimi: Jeesus Kristus. Ihmiskunnan toivo pelastuksesta ja ikuisesta elämästä ankkuroituu persoonaan, Jumalan Poikaan, joka vuodatti verensä puolestamme ja joka kolmantena päivänä nousi ylös kuolleista. Mikään tässä maailmankaikkeudessa ei kykene eväämään meiltä pääsyä taivaan iloon, kun elämme uskossa Jeesukseen Kristukseen. Pidetään tästä toivosta kaksin käsin kiinni!

The Roadin Riemumessussa lauletaan: ”Missä toivoni ois, jos oisit luotani pois? Kuka lohtua lois, kuka rakkautta elämäämme tois?”. Jeesuksessa on kaikki, mitä tähän elämään ja tulevaan tarvitaan. Kuoleman voittaja kutsuu jokaista luokseen. Anna Jeesukselle mahdollisuus, ja Hän muuttaa elämäsi.

 

Työntekijän esittely:

Markus ”Makke” Saarenketo

Nuoriso-ohjus Säkylä-Köyliön seurakunnalla.

Intohimoina tennis, leffat ja U2.

Lempiraamatunkohta  Jer. 29:11: ”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.