Miksi Jumala kieltää kaiken kivan?

Maallinen omaisuus ja Luuk 12:33

Nyt Sinun on varmaan syytä tarkistaa ihan uskon perusasiat: Torjut sitten jos torjut, mutta haukut ainakin oikeaa puuta etkä omaa keksintöäsi.

Ensinnäkin me emme ole keksineet uskoa, emme Jumalaa emmekä taivaan tietä eivätkä nämä asiat ole meidän hallussamme ja vapaasti päätettävissämme. Jumala on mikä on, ja me uskomme että hän on tosi Jumala. Hänestä me emme tiedä mitään muuten kuin Raamatusta. Otan kyllä haukut vastaan, mutta laitan ne eteenpäin pääkonttoriin. Minusta selviät helposti, mutta kun puhut Raamatusta, väännät jo kättä Jumalan kanssa.

Toiseksi näytät ajattelevan, että usko on elämäntapaa: Kristityn on pakko tehdä noin eikä hän saa tehdä näin, ja lähtökohtana on, että kaikki kiva on kiellettyä ja kaikki kelju käskettyä. Usko ei kuitenkaan ole elämäntapaa: Se on rakkautta Ylösnousseeseen, joka on ottanut kaikki syntini pois (ja niitä riittää!), ja sitten siitä nousevaa elämäntapaa. Noilla kahdella on iso ero.

Kolmanneksi näytät ajattelevan, että Jumala on kieltänyt monta asiaa vain meitä kiusataksemme. Se jolla on luottamus Jumalaan, ajattelee että hyvä Isä tahtoo aina meidän parastamme. Tätä luottamusta kutsutaan – uskoksi.

Siunauksen toivotuksin

Eki