Ketä kiinnostaa?


Usein luemme lehdistä ja verkosta vain sellaisia uutisia ja juttuja, jotka kiinnostavat meitä. Kiinnostaako sinua uutinen kahden tuhannen vuoden takaa?

Teksti Emmi Vanhanen, Nuorisotyönohjaaja, Ylöjärven seurakunta | Kuvat udra/123rf.com ja Rami Marjamäki
Mielenkiinto voi meissä herätä sen takia, että uutinen jollain tavalla koskettaa omaa elämää tai sen hetkistä elämäntilannetta. Tai kiinnostus voi herätä siksi, että uutisen sisältö on erityisellä tavalla poikkeava omasta arkipäiväisestä elämästä.
Kauan aikaa sitten eräs uutinen sai liikkeelle muutaman miehen tuhansien kilometrien päässä tapahtumien keskipisteestä. Tämä uutinen oli niin järisyttävä, että sitä oli mentävä katsomaan paikan päälle, vaikka matka olikin hyvin pitkä. Uutinen tavoitti myös ihmisiä aivan tapahtumapaikan välittömässä läheisyydessä. Tämä uutinen tuli muuttamaan historiaa.

“Tämä uutinen oli niin järisyttävä, että sitä oli mentävä katsomaan paikanpäälle vaikka matka sinne oli hyvin pitkä.”

Kuka olisi ajatellut, että uutinen, joka syntyi pienessä Betlehemin tallissa, olisi kaksi tuhatta vuotta myöhemmin edelleen ajankohtainen? Uutinen sai silloin idän tietäjät lähtemään liikkeelle kaukaa idästä katsomaan vastasyntynyttä Kuningasta. Paimenet saivat kuulla ilosanoman ja nähdä omin silmin koko maailman Vapahtajan. Uutinen, joka kertoo ihmiseksi tulleesta Jumalasta ja hänen hyvästä tahdostaan kaikkia ihmisiä kohtaan. Uutinen, joka on kuin kirkas ja kauan odotettu valo pimeydessä. Uutinen, joka kääntää kivisydämen elävän Jumalan puoleen. Ja tämä Hyvä Uutinen on tarkoitettu ihan jokaiselle ihmiselle, sinulle ja minulle. Se on ajankohtainen ja totta tänäänkin.

Kiinnostuitko?