Jumala ei menneitä muistele


 

Uusi vuosi alkaa yleensä niin, että media kirjoittelee paljon menneestä vuodesta.

Teksti Jussi Salo Kuvat Jussi Salon albumi ja Ximagination/123rf.com

Itse asiassa koko maailma katselee menneeseen loppuvuoden ajan. Mitä tuli tehtyä ja mitä pitäisi tehdä seuraavaksi. Samalla vähän lepäillään ja vietetään ansaittua lomaa. Ilotulitusten säihkeessä lupaillaan, haaveillaan ja unelmoidaan.

Jumala ei katsele menneeseen. Jeesus ei fiilistele jouluna synttäreitään. Pyhä Henki ei lepää vuodenvaihteessa raskaan vuoden jälkeen. Koko kolmiyhteinen Jumala keskittyy aina, kaikkialla ja työaikaan katsomatta ihmisen pelastamiseen.

Sitä ei tarvitse tarkistaa lehdestä. Siihen ei tarvita muiden mielipidettä.

Tämä Jumala rakastaa ihmistä. Tällä Jumalalla on suunnitelma ihmisen pelastamiseksi. Tämä Jumala on luvannut, että joka uskoo Jeesukseen, pelastuu. Tämä Jumala tahtoo ihmisen luokseen taivaaseen. Tämä lupaus on pysynyt ja pysyy. Tätä lupausta ei tarvitse päivittää. Sitä ei tarvitse tarkistaa lehdestä. Siihen ei tarvita muiden mielipidettä. Se on ollut totta viime vuonna ja se on totta tänä vuonna.

Aikamme on täynnä muutosta, turvattomuutta ja menneisyyden haavoja. Olisiko aika lähteä seuraamaan Tähteä, joka ei sammu?

Pieni pätkä psalmista 71. Kannattaa lukea kokonaan!

”Sinä olet minun toivoni, Herra, Herra, minun turvani nuoruudesta asti. Syntymästäni saakka olet ollut tukeni, siitä saakka kun kohdusta minut päästit. Sinulle minä aina laulan ylistystä. Monelle olen ollut ihmetyksen aihe, mutta sinä olet luja turvani. Siksi minun suuni tulvii kiitosta ja alati ylistää ihanuuttasi. Älä hylkää minua nyt vanhuuden päivinä, älä jätä, kun voimani uupuvat.”

Siunausta Uuteen vuoteen! Herra pitää meistä jokaisesta huolta, ihan joka päivä.