Huonosta kristitystä maailman valoksi

Kuvan taustalla näkyy tummana rakennuksen seinä, jossa on muutaman ikkuna. Kuvan etuosassa useita valoja valaisemassa.

Teksti Tatu Leijo | Kuva Unsplash

Nuorena tein kaikkeni ollakseni suosittu “kovana jätkänä” ja vähät välitin hyvästä ja oikeasta: Jumalasta. Elämäni pysähtyi kirjaimellisesti, kun ajoin humalapäissäni isäni auton tiiliseinään yli 100 km/h. Teholta kotiin päästyäni odotin tuomiota, mutta isä halasikin minua. Kaiken lisäksi röntgenissä kuvatut murtumat olivat uusista kuvista kadonneet.

Tajusin jotain Isän rakkaudesta ja tiesin suunnanmuutoksen olevan paikallaan. Lähdin Suomen Raamattuopistolle Kauniaisiin. Vuonna 2009 minut johdatettiin kesätöihin Lempäälän seurakuntaan, ja olen työskennellyt siitä asti täällä.

Paljastanpa jotain itsestäni. Koen olevani huono kristitty. Olen ehkä joskus saanut tuntea olevani hyvä ystävä, työntekijä tai perheenjäsen, mutta jos joku kysyisi, olenko hyvä kristitty, voisin syvällä rintaäänellä kertoa, että en ole. Harvoin ajattelen loistavani valoa tähän maailmaan sen enempää kuin kivet.

En tiedä, tunnetko samoin. ”Minäkö muka malliesimerkki kristitystä? Taas lankesin. Olen pimeyttä pimeässä maailmassa. Miten voin esiintyä Jumalan lapsena tällaisena? Välillä hävettää edustaa koko asiaa. Ei minusta ole tähän.”

Olisiko sittenkin niin, että juuri keskeneräisenä, epäonnistuneena ja heikkona uskova saa rauhan armon kautta? Kun tunnen olevani huono kristitty, minun on pakko luovuttaa itsessäni ja hakeutua kaikkeuden parhaimpaan paikkaan – Kristuksen luo.

”Minäkö muka malliesimerkki kristitystä?”

Silloin vasta saa rauhan. Se, mitä itse olen, ei enää haittaa. Kun kiinnittää huomion Herraan, kaikki muu väistyy. Minäkeskeisyys kaikkoaa, muiden mielipiteet unohtuvat, eivätkä pahan valheet rasita.

Meissä ei itsessämme ole valoa (Joh. 11:10), mutta jos elämme Hänessä, joka on elämän valo (Joh. 1:4 & 8:12), muutumme maailman valoksi. Hänen seurassaan tulemme Hänen kaltaisikseen. Uskosta tulee olemista, ei tekemistä. Kun elämme Jeesuksen yhteydessä, olemme maailman valona (Matt. 5:14), koska Hän saa sen meissä aikaan (Joh. 15:5 & Fil. 2:13).

Siunattua Herran vuotta 2018 jokaiselle!

Tatu Leijo
29 vuotta
Lempäälän seurakunnan nuorisotyöntekijä