Ystäviä ja lämmintä sanomaa


Lokakuussa Helsingissä järjestetään musiikkitapahtuma, joka varmasti piristää paikalle saapuvien syksyä. Sakari Miettinen kertoo ajatuksiaan ja kokemuksiaan Kohti Oranssia -tapahtumasta.

Teksti Emilia Mäenranta | Kuva: Sakari Miettisen albumi

Kohti Oranssia on Helsingissä järjestettävä tapahtuma. Tapahtuma kestää kaksi päivää, ja se sisältää monipuolista ohjelmaa, kuten hyvää musiikkia ja mielenkiintoisia puhujia. Se järjestetään Helsingin Luther-kirkolla ja sinne on vapaa pääsy.

Tänä vuonna tapahtuman artistikattaukseen kuuluu muun muassa Juhani Tikkanen, Samuli Vettenranta, Roisi Roni ja Samuli Luomaranta ja Kotiinpalaajat. Ohjelmaan on kirjattu myös yllätysvieras, joten arvaamattomia numeroita on myös luvassa!

Helsingissä asuva Sakari Miettinen on ollut useana vuonna tapahtumassa tavallisena kävijänä, mutta tänä vuonna hänelle on siunaantunut myös vastuutehtäviä.

– Olen ollut mukana alusta asti, tai ainakin melkein, Miettinen kertoo. Kun tapahtuma alkoi muotoutumaan, nuoresta uskovasta oli hienoa ja uutta, että sai kutsua edellisen kesän riparikavereita hyvällä syyllä viettämään viikonloppua yhdessä! Hänen mielestään tapahtuma on ollut alusta asti todella rento ja lämminhenkinen, ja sinne ovat kaikki tervetulleita.

”Tapahtumassa kuullaan opetuksia tärkeistä aiheista ja menevää musiikkia.”

Keskellä kiireisintä Helsinkiä

-Ihmeellinen viikko on Helsingissä vuosittain järjestettävä tapahtuma keskellä hektisintä kaupungin kiirettä, Sakari sanoo. Tapahtumassa kuullaan opetuksia tärkeistä aiheista ja menevää musiikkia. Kavereiden näkemistä unohtamatta.

Sakarista olisi kiva, että tapahtuma voisi kohdata vielä entistä enemmän helsinkiläisiä. – Toivoisin, että ihmiset jättäisivät hetkeksi arjen kiireet ja tulisivat sen tärkeimmän äärelle.

Tapahtuma ei kuitenkaan synny omin voimin, vaan siihen tarvitaan auttavia käsiä. – Tiiviin järjestäjäryhmän vuoksi tapahtuma on ollut todella hyvin organisoitu. Mielestäni kannattaa vastata myöntävästi, jos pyydetään mukaan järjestämään tapahtumaa tavalla tai toisella, hän pohtii.

”Toivoisin, että ihmiset jättäisivät hetkeksi arjen kiireet ja tulisivat sen tärkeimmän äärelle.”

Sakari kertoo, että tapahtuma on hieno myös sen tarinan vuoksi.  – Ennen Kohti Oranssia -tapahtumaa Helsingissä järjestettiin vuosittain Evankeliset Musamessut -niminen tapahtuma, jolla oli pitkät perinteet. Sen jälkeen Kohti Oranssia syntyi.

Ihmisiä Helsingin ulkopuoleltakin

-Se, että saa keskellä vilkkainta Helsinkiä julistaa Jumalan valtakuntaa ystävien kanssa gospel-musiikin soidessa on vaikuttavaa. Muistan nuo hetket aina!

Tapahtuma on levinnyt jo niin, että sinne saapuu ihmisiä myös muualta kuin Helsingistä. Kuitenkin Kohti Oranssia on luonteeltaan pieni ja lämminhenkinen. -Tapahtumaan tulee ihmisiä myös kauempaa Suomesta, joten silloin näkee myös ystäviä, joita ei normaalisti omilla kotikulmillaan näkisi, Sakari iloitsee.

”Siellä saa ja kuuluu kuuluttaa sitä mihin uskoo.”

Ykkösjuttu nuorukaisen mielestä viikonlopussa on lauantain gospel-rekka.
– Siellä saa ja kuuluu kuuluttaa sitä mihin uskoo.

Mikä? Kohti Oranssia
Missä? Helsingin Luther-kirkolla
Milloin? 5.10 – 6.10.