Ylistys keskiössä Worship Centralissa


Maata Näkyvissä -festareilla esiintyvän ylistysbändin mukaan Jumalan ylistäminen on tarkoituksemme ja etuoikeutemme.

Teksti Meri Halme | Kuva Kuvituskuva 1: Pixabay/Pexels Kuvituskuva 2: Unsplash/Courtney Clayton Kuvitukuva 3: Unsplash/Edwin Andrade

Worship Central on brittiläinen ylistysbändi, mutta myös paljon muuta. Se on järjestö, joka haluaa tehdä Jeesuksen ylistämisen keskeiseksi asiaksi seurakunnissa ympäri maailman. – Meitä kiehtoo kysymys; jos kirkko eläisi täysillä ylistyksessä, näyttäisikö maailma samalta?

Tavoite on ”nähdä ihmisten kohtaavan Jumala, ylistäjien tulevan varustetuiksi ja paikallisten kirkkojen voimaantuvan”. Sen toteuttamiseksi Worship Central tekee monenlaista työtä. Ylistyksenjohtajille järjestetään vuoden kestäviä koulutuksia, joissa opiskellaan ylistyksen teologiaa ja käytännön toteutustapoja.

Worship Central -kurssi taas on seitsemän viikon mittainen ohjelma, jonka avulla tiimit voivat opiskella omatoimisesti. Joskus järjestetään koulutustapahtumia ja -konferensseja. Nettisivuilta löytyy myös paljon materiaalia kaikille, joita kiinnostaa syventyä aiheeseen enemmän. Tämän kaiken lisäksi Worship Central tietenkin tekee ylistysmusiikkia seurakuntien käyttöön ja heidän oma bändinsä myös esittää sitä.

Toiminta alkoi Englannista vuonna 2006. Kymmenen vuotta myöhemmin se oli tavoittanut ihmisiä jo yli sadassa eri maassa.

Meidät luotiin ylistämään Jumalaa

Miksi Worship Centralissa sitten ollaan näin liekeissä ylistyksestä?

– Jumala loi ihmiset tiettyä tarkoitusta varten. Emme ole mikään kosminen vahinko. Ihmiskunnan ultimaattinen tarkoitus on tuoda kunniaa Jumalalle ja nauttia hänen läsnäolostaan ikuisesti. Ylistäminen on siis elämämme tarkoitus, selitetään heidän nettisivuiltaan löytyvässä Worship Central -kurssin alustuksessa.

– Vaikka omistaisi kaiken rahan maailmassa ja kaiken omaisuuden, mitä toivoa saattaa, voi silti tuntea itsensä tyhjäksi. Sydämemme on rauhaton, kunnes se löytää rauhan Jumalasta. Hänestä löydämme todellisen tarkoituksemme ja identiteettimme.

Worship Central keskittyy ylistysmusiikkiin, mutta he painottavat sen olevan vain yksi osa siitä, mitä kaikkea ylistykseen sisältyy. Ylistäminen ei rajoitu yhteen elämänalueeseen, vaan kuuluu niihin kaikkiin. Kyse on pohjimmiltaan siitä, että ojennamme mielemme ja sydämemme Jumalan tahdon mukaan. Se on meidän vastauksemme hänen ylenpalttiseen rakkauteensa ja armoonsa.

”Ylistäminen ei rajoitu yhteen elämänalueeseen, vaan kuuluu niihin kaikkiin.”

Jumala kutsuu lähelleen

– Meidän pitäisi oppia, mitä tarkoittaa tehdä Jeesuksen ylistämisestä elämämme keskipiste.
Moni ajattelee ylistyksen olevan meidän suorituksemme ja jotain, mitä annamme itsestämme. Tällainen ajatus on ongelmallinen ensinnäkin siksi, että se asettaa meidät tapahtuman keskipisteiksi ja toiseksi, koska se johtaa helposti uupumukseen.

Ylistyksessä ei ole kysymys säännöistä ja vaatimuksista vaan suhteesta elävään Jumalaan. Kutsuessaan meitä ylistykseen, hän tarjoaa meille lahjaa: etuoikeutta nauttia hänen läsnäolostaan. – Kun ymmärrämme ylistyksen aikana Jumalan kanssa, huomaamme, miten se rohkaisee, inspiroi, parantaa ja uudistaa meitä. Se saa aikaan radikaalin muutoksen elämässämme.

– Silloin myös me voimme saada aikaan muutosta maailmassa. Jumalan läsnäolo, joka täyttää meidät, pehmentää sydämiämme niin, että osaamme paremmin rakastaa ja avaa silmämme näkemään tarpeet ja mahdollisuudet ympärillämme.

Terveisiä Suomeen

Uutta musiikkia Worship Central on julkaissut viimeksi toukokuussa. Silloin ilmestyi ”Stir A Passion” -niminen albumi, jolla kuultiin sekä aivan uusia kappaleita, että uusia live-äänityksiä aiemmin ”Mercy Road” -albumilla ilmestyneistä kappaleista.

”Emme malta odottaa, että saamme olla kanssanne muutaman kuukauden päästä.”

Uusimmat biisit ja tietysti vanhempikin tuotanto kannattaa syksyn aikana ottaa haltuun, sillä bändi on saapumassa pian Suomeen. Se esiintyy Maata Näkyvissä -festareilla, missä sen löytää päälavalta lauantai-iltana.
Eräs jäsenistä haluaa lähettää terveisiä:

– Hei kaikki, olen Luke Hellebront Worship Centralista. Tiimimme on todella innoissaan siitä, että tulemme Suomeen Maata Näkyvissä -festareille ensi marraskuussa! On upeaa kuulla, miten Jumala on saanut paljon aikaan tapahtumassanne ja meille on kunnia olla osa sitä tänä vuonna.

– Worship Central on maailmanlaajuinen liike, jossa haluamme nähdä ylistyksen yhteisöjen, paikallisten kirkkojen ja koko maailman keskiössä. Meidän intohimomme on nähdä nuorten vapautuvan ylistämään emmekä malta odottaa, että saamme olla kanssanne muutaman kuukauden päästä.

Worship Central löytyy Facebookista, Instagramista ja Twitteristä nimellä @worshipcentral.

LEVYT:
Lifting High (2009)
Spirit Break Out (2011)
Counting On Your Name (2011)
Let It Be Known (2012)
Set Apart (2014)
Mercy Road (2017)
Stir A Passion (2018)

LÄHTEET:
Worshipcentral.org ja bändiläisen kommentit