Yle: Teinitytöt kokevat eniten tuskaa

Yle: Teinitytöt kokevat eniten tuskaa

Teinitytöt kamppailevat nykymaailmassa eniten ahdistuksen ja epävarmuuden kanssa. Keskeneräisyyttä ei uskalleta enää näyttää.

Ylen uutisen mukaan teini-ikäiset tytöt kärsivät eniten maailmassa. Suomessakaan tytöt eivät pääse helpolla, vaikkei sotia tai muuta kriisejä olekaan. Oman kehon kasvu ja aikuistuminen tuottavat kipuilua, sillä kasvaa pitäisi yhä aiemmin ja nopeammin. Ei ole enää aikaa kypsyä naiseuteen rauhassa. Tätä mieltä on muun muassa vaativan erityistason psykoterapeutti Marja-Leena Laaksonen.

– Nuoret tytöt tuntuvat ottavan koko maailman murheet hartioilleen. Sillä tavalla he ikään kuin kuulostelevat ja miettivät, mitä he itse ovat. Näin he yrittävät päivittää oman mielensä rakenteen, joka on syntynyt heidän elämänsä varhaisina vuosina.

Yhteiskunnassamme pitäisi pärjätä yhä paremmin ja tavoitteet ovat nousseet yhä korkeammalle. Tämä ahdistaa nuoria todella paljon. Pojatkaan eivät säästy epävarmuudelta, vaan kokevat yhä enemmän suorituspaineita.

– Ensin se näkyy arkuutena, häpeän siivittämänä. Nuoret eivät usein kehtaa kertoa kenellekään asioistaan, koska ajattelevat, että eivät saa tuntea keskeneräisyyttä.

– Häpeä ja nolous johtuvat siitä, että nuoret kuvittelevat, että kaikki muut pärjäävät.
Pahimmassa tapauksessa ahdistuneet nuoret päätyvät itsemurhaan.

Lue lisää täältä!

Teksti: Hannu Kinnunen/Yle
Kuva:  Hector Landaeta

Kommentti

Jumalassa meillä on rauha. Hän on luonut meidät kaikki erilaisiksi ja arvokkaiksi. Kun meitä ahdistaa, Hän haluaa olla lohduttamassa. Päästätkö Hänet lähellesi?

”Tämän minä olen teille puhunut, että teillä olisi minussa rauha. Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman.”  Joh.16:33