Yle: Norjan kirkolliskokous torjui homojen vihkimisen

Yle: Norjan kirkolliskokous torjui homojen vihkimisen

Seksuaalivähemmistöjä edustava järjestö kokee kirkon kääntäneen selkänsä osalle jäsenistään.

Homot eivät jatkossakaan saa avioitua kirkossa Norjassa. Norjan luterilaisen kirkon kirkolliskokous päätti tänään tiistaina äänin 64 – 51, ettei homojen kirkollista vihkimistä sallita.

12 piispasta kahdeksan on ilmoittanut hyväksyvänsä homojen vihkimisen kirkossa.

– Nyt tuli selväksi, ettei kirkko halua olla koko kansan kirkko. Kirkko ei tarjoakaan kaikille jäsenilleen sitä yhteenkuuluvaisuuden tunnetta, jotta nämä toivovat, seksuaalivähemmistöjä edustavan järjestön puheenjohtaja Bård Nylund totesi pettyneenä Norjan yleisradioyhtiölle NRK:lle.

Norjan kirkossa on keskusteltu siitä, pitäisikö vihkimisoikeudesta luopua kokonaan.

Norja antoi vuonna 2009 yhtenä ensimmäisistä Euroopan maista homoille oikeuden avioitua ja adoptoida lapsia.

 

Teksti: yle.fi

Kuva: sxc.hu / Darren Foster

 

Kommentti:

Meidän täytyy kristittyinä aina muistaa, että vaikka uskomme homoavioliittojen olevan Raamatun mukaan väärin ja syntiä, se ei tarkoita, että se tekisi homoista huonompia ihmisiä. Kristitty ei saa hyväksyä syntiä, mutta syntiä tekeviä ihmisiä meillä ei ole oikeutta tuomita. Me olemme kaikki syntisiä ja Jumalan armon varassa. Jumala on ainoa, joka voi ihmisiä tuomita. Siksi hän lähetti Jeesuksen maan päälle, jotta armo voittaisi synnin ja jokainen voisi pelastua.

Room. 5:21  Niin kuin synti on hallinnut ja vienyt kuolemaan, niin on armo hallitseva ja johtava ikuiseen elämään, koska Herramme Jeesus Kristus on lahjoittanut meille vanhurskauden.

Aiheeseen liittyvää: