”Yksinkertaisesti paras” nuortenilta!


 

Tiivis seurakuntanuorten sakki jakaa perjantaisin arkea ja Jumalan sanaa. Tuomas Rannasta Muonion nuortenilta on “yksinkertaisesti paras”.

Teksti Bertha Simojoki | Kuva Tuomaksen Albumi

Muoniossa, pienellä 2000 asukkaan paikkakunnalla on pieni seurakunta, missä järjestetään perjantaisin nuorteniltoja. Paikallinen lukiolainen Tuomas Ranta tutustui seurakuntanuoriin lähtiessään Maata Näkyvissä -festareille vuonna 2015. – Vaikka seurakunnassa on tullut käytyä ihan lapsesta saakka joissakin seurakunnan kerhoissa, niin oli mukavaa tulla siihen ikään, että pystyi alkaa käymään nuortenilloissa, Ranta selittää.

Festareilla muodostunut kaveriporukka tapaa edelleen joka perjantai nuortenilloissa ja on yhtä vahvasti koossa. – Mitä jos seurakunnassa ei olisi nuorten toimintaa? Kun alkaa miettimään, niin se vie ison osan elämästä pois, täytyy olla kiitollinen ja ajatella kuinka onnellinen saa olla, kun on tällainen porukka, Tuomas Ranta pohdiskelee.

Viikonpäivistä paras…

Ranta kävi riparin vuonna 2017, ja vaikka oli myös aikaisemmin viihtynyt seurakunnassa, silloin kiinnostus opetuksia kohtaan heräsi suuremmin. Isoskoulutuksen jälkeen Ranta rohkaistui lähtemään tapahtumiin miettimättä sen enempää, ja olemaan avoimin mielin mukana. Nuortenilloissa on tuttu sekä turvallinen meininki, mutta on mukava lähteä kirkkoon kuuntelemaan kauniita joululauluja tai vaikka pääsiäistapahtumaan.

Ranta painottaa nuortentoiminnan tärkeyttä: – Nuorissa on tulevaisuus ja on tärkeää että seurakunta ottaa nuoret huomioon – pitää nuorteniltoja ja järjestää toimintaa. Nuorille jotka makaisivat muuten sen illan yksin kotona, on kiva tulla höpisemään kavereiden kanssa. Se on monille erittäin tärkeää, että on edes yksi päivä viikossa jota odottaa.

… yksinkertaisesti paras

Muoniossa nuorteniltaan kokoontuu vaihtelevasti 5-10 nuorta. – Tämä on tosi pieni paikka ja täällä asuu vähän ihmisiä, niin sen takia myöskään nuortenillatkaan eivät ole ihan täynnä. Nuortenillat on yksi tiivis kaveriporukka missä ketään ei jätetä ulkopuolelle, ja missä kaikki saavat olla omia itsejään, Ranta kuvailee. – Sain parhaat kaverit seurakunnasta. Ilman sitä toimintaa en olisi yhtä hyvä ystävä heidän kanssaan, enkä arvostaisi heitä yhtä paljon.

Perjantai-illan aikana pohditaan paljon uskoon liittyviä asioita sekä rukoillaan. Seurakunnan nuoret liikkuvat samoissa piireissä, joten myös arkiset asiat ovat usein pinnalla. Ranta kertoo että seurakuntansa parhaat puolet ovat ehdottomasti ne että ollaan mukavia toisilleen, on rento meininki sekä saa olla juuri oma itsensä. Tuomas kuvailisi Muonion seurakuntaa sanoilla positiivinen, hauska sekä yksinkertaisesti paras.

Muonion seurakunnan nuorisotoiminta:
Torstaisin järjestetään bändikerho
Joka perjantai kokoonnutaan nuorteniltaan
Lisäksi seurakunnalla on muuta toimintaa: katso lisää muonionseurakunta.fi

“Se on monille erittäin tärkeää, että on edes yksi päivä viikossa jota odottaa.”