Yksinäisyyden vangit

Yksinäisyyden vangit

Joku yksin Joulun aikaan? Itseasiassa moni sairas on yksin aikalailla ympäri vuoden.

Mtv:n uutinen kiinnitti huomioni tänä aamuna. Niin Suomi on OECD:n jäsen. Kyseinen Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö  perustettiin vuonna 1961 harmonisoimaan ja kehittämään jäsenmaidensa talouskasvua ja vapaakauppaa sekä lisäämään yhteiskunnallista hyvinvointia. Näin ainakin Wikipedian mukaan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreen selvityksen mukaan Suomi on OECD:n maista ainoa jossa osassa terveyskeskusten ja sairaaloiden pitkäaikaishoitopaikoissa yksikään potilas ei pääse päivittäin ulos.

Tämä koskee myös sellaisia ihmisiä joista osa ei pääse omin avuin ylös sängystä vaan he joutuvat kököttämään koko pitkän päivän viikosta toiseen vuoteen omina useimmiten ilman minkäänlaista juttuseuraa.

Kommentti

Tästä tekee epämukavan se, että tämä voi tapahtua meille kaikille. Meistä jokainen voi varsinkin talvella liukastua ja kaatua, ja vahingoittaa itseämme niin pahasti että tarvitsemme apua. Myöskin muistisairaus voi periaatteessa yllättää meistä jokaisen. Olisiko sinusta mukavaa joutua viettämään aikaasi päivästä toiseen sängyllä näkemättä sinistä taivasta?

Tietenkin tässä on sekin puoli että mikäli itse et ole ollut pitkää ajanjaksoa esim. kipeänä tai vuoteenomana et voikaan ymmärtää miltä sellaisesta henkilöstä tuntuu joka joutuu vain olemaan tekemättä mitään. Jotkin asiat pitää vain kokea itse jotta ne voi tai kykenee edes jollain tasolla ymmärtämään.

Nyt on kuitenkin Joulu ja tänäkin Jouluna moni on yksin. Mitä jos menisit vaikka käymään sen naapurin Selman luona joka tänä Jouluna makaa sairaalassa ja kävisit ihan vaikka vain juttelemassa hänen kanssaan? Näin sinä voit toimia Jeesuksen esimerkin mukaisesti ja välittää lähimmäisistäsi.

Jouluna kenenkään meistä ei muutenkaan pitäisi joutua olemaan yksin. Jos tunnet jonkun läheisen jonka tiedät olevan tänä Jouluna yksin niin mieti olisiko mahdollista että kutsuisit myös hänet seuraksesi Joulua viettämään! 

Lue alkuperäinen Mtv:n artikkeli täältä.

Teksti: Pauliina
Kuva: Sebastian Schaeffer