Yhteyden luomisella syksyyn


Karkussa järjestettävät Starttipäivät käynnistävät Evankelisten opiskelijoiden toiminnan ympäri maata.

Teksti Eveliina Rissanen
Kuvat Evankelisten opiskelijoiden galleria, Petri Vähäsarja

 

Syksyn ja opiskeluiden alkaessa käynnistyy ympäri Suomea myös seurakuntien ja järjestöjen nuortentoiminta. Helsinkiläinen Evankelisten opiskelijoiden sihteeri Aleksi Kuokkanen on innolla järjestämässä vuoden kohokohtaa, huomenna alkavia Starttipäiviä, jotka pidetään Karkun evankelisella opistolla 22.-24.9. Paikalle odotetaan paria sataa nuorta ympäri Suomea, jotka tulevat kokemaan yhteyttä, kasvamaan hengellisesti ja viettämään rentoa aikaa yhdessä. Syksyisillä päivillä nuoret saavat kuulla Jumalan sanaa, keskustella ja toimia erilaisissa kanavissa sekä osallistua lauantai-illan huipentumaan, jossa saadaan nauttia musiikista ja talent-kilpailusta.

Syvällisiä teemailtoja

Evankelisten opiskelijoiden työ on aktiivista 11 eri opiskelijapaikkakunnalla ympäri Suomea. Jokaviikkoiset teemaillat, joissa puhutaan elämän ja uskon perusasioista, rytmittävät EO:n järjestämää lukuvuotta. Yhteiset teemat suunnitellaan valtakunnallisessa hallituksessa, jonka jäsenet on koottu eri paikkakuntien omista piireistä. Iltojen päävisiona on saada nuoret tuntemaan olonsa kotoisaksi ja luoda heille tilaisuus olla oma itsensä niin ilojensa kuin surujensakin kanssa.

“Mä tulin itse uskoon parikymppisenä, kun kävelin EO-iltaan, josta en tuntenut ketään.”

– EO-työ on mulle itselleni tosi henkilökohtainen ja iso juttu. Mä tulin itse uskoon parikymppisenä, kun kävelin EO-iltaan, josta en tuntenut ketään. Musta tuntuu, että tulin silloin kotiin ja että Jumala toivottikin: ”Tervetuloa kotiin.” Siellä vaihtui mun valtakunta, Aleksi kertoo.

Vuosi kerrallaan Jumalan käsissä

Aleksin haaveissa on, että EO:n piireissä voisi tapahtuma myös entistä enemmän evankeliointia ja Jeesuksen antaman lähetyskäskyn toteutumista. Aleksin ajatuksissa on, että seurakuntanuoret voisivat jatkaa hengellistä elämäänsä nuorteniltaiän jälkeen EO-illoissa ja tuoda samalla rohkeasti uusia kavereita mukaan.

– Koen olevani itse pienellä paikalla, sillä tämä tehtävä on iso, mutta onneksi meillä on tosi hyvä tiimi tekemässä tätä, Aleksi kuvailee.

Aleksi ajattelee tulevaisuuttaan turvallisin mielin. Töiden suhteen hän katselee elämää vuosi kerrallaan, Jumalan antamassa rytmissä. Evankelisilla opiskelijoilla on paljon työtä tehtävänä, sillä nuorten joukossa on vielä paljon tavoittamattomia ihmisiä, joita Jumala rakastaa.

Kuka?

Aleksi Kuokkanen, Evankelisten opiskelijoiden pääsihteeri kolmatta lukukautta.
Aviomies ja isä kolmelle lapselle.
Väitellyt teologian tohtoriksi, opiskellut opettajaksi.
Toiminut raamattukouluttajana, seurakuntatyöntekijänä, Raamattuopiston tuntiopettaja ja tehnyt uskonnonopettajan sijaisuuksia.