Yhteen hiileen


Kangasalan seurakunnassa tapahtumia järjestetään yhteisvoimin ja rennolla otteella. Seurakunnassa jokaisella on oma paikka ja mahdollisuus osallistua. Niin myös Antti Järviniemellä.

Teksti Maria Takaki | Kuva Antti Järviniemen albumi & Hanna Parviainen

 

Kangasalalainen Antti Järviniemi on abi Tampereen yhteiskoulun lukiosta. Vapaa-ajallaan hän valmentaa jalkapalloa ja osallistuu aktiivisesti seurakunnan nuortentoimintaan. Kangasalan seurakuntanuorten viikkorepertuaariin kuuluvat avoimet ovet, raamattuluento, nuortenilta nuorisotila Parkissa ja messu.

Kolme nuorteniltaa parhaiten kuvaavaa sanaa Antista ovat ”yhteisöllinen, lämminhenkinen ja osallistava”. Iltojen järjestämiseen nuoret osallistuvat paljon. Vastuutiimit ovat vastuussa tiettyjen osa-alueiden järjestämisestä nuortenilloissa. Antti itsekin on mukana sellaisessa ja toimii muun muassa juontajana.

– Tiimi on hyvä järjestely, koska vastuuta voi ottaa niin paljon kuin itse haluaa. Palvelemisen mahdollisuuksia on monia ja kaikille löytyy oma paikka, Antti vakuuttaa. Muusikko voi olla bändissä, keittiötoimista innostunut hoitaa iltapalan.

Mielekkäät kohtaamiset ja vastaanottava fiilis saavat palaamaan yhä uudelleen.

 

Sekalaista porukkaa

Nuortenillassa on rento ja liukuva meininki. Siellä on  sallittua toteuttaa itseään. Heti ensimmäisestä kerrasta siitä tuli Antin oma paikka.

– Aloin riparin jälkeen käydä näissä jutuissa aktiivisesti. Vastaanotto oli lämmin, eikä missään vaiheessa ollut kiusallista, vaikken tuntenutkaan kaikkia. Se on tosi yhteisöllinen paikka ja muihin on helppo tutustua. Porukka on sekalaista, joten jokaiselle löytyy joku samanhenkinen ihminen.

Muutenkin seurakunnassa Anttia ilahduttaa se, että toiminta on avointa ja kutsuvaa. Työntekijät ja papit ovat hyvin erilaisia keskenään, joten se näkyy, että kaikki ovat tervetulleita seurakuntaan sellaisina kuin ovat.
Avoimien ovien hengailu ja pelailu on myös Antin mieleen.

– Sen jälkeen on helppo jatkaa suoraan raamattuluennolle, jota vetää asiantunteva pappi, hän vinkkaa.

Hengähdystauko arjessa

Antille seurakunta on varsinkin kirjoitusten aikana ollut hyvää vastapainoa koulutyölle.

-En stressannut kirjoituksia kauheasti. Parkissa on paljon samoja juttuja läpikäyviä kavereita, joten siellä käydessä on saanut myös vertaistukea, kertoo Antti.

Parkki on lähellä hänen kotiaan, joten senkin takia siellä on helppo ja nopea käydä. Mielekkäät kohtaamiset ja vastaanottava fiilis saavat palaamaan yhä uudelleen.

– Mitään paineita ei ole, vaan ihan fiilispohjalta saatan lauantaina miettiä, että taidanpa mennä nuorteniltaan.

Hän kehuu nuortentoimintaan mukaan lähtemistä yhdeksi elämänsä parhaimmista ratkaisuista ja toivoo, että moni muukin voisi löytää sieltä itsellensä paikan.

– Haluat sitten pelata biljardia tai oppia lisää Jumalasta, kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan!  Antti innostaa.

 

 

Nuorisotila Parkissa nuortenillat lauantaisin klo 18, torstaisin avoimet ovet klo 15 ja raamattuluennot klo 18. Parkkimessu on kerran kuussa järjestettävä messu, jota nuoret ovat tekemässä. Nuortenilloissa kävijöitä on n. 35-40.

ParkkiGospel 12.5. on konsertti-ilta, jossa esiintymässä ovat Eve&Ossi, BigBless, HOPE SO ja Topias Tanskanen.

 

 

 

Antti Järviniemi