MNF2011: Festareiden jälkeen


Arki on saapunut. Harmaa todellisuus ja outo tyhjyys iskevät kasvoihin hyökyaallon lailla. Tuntuu, kuin koko viikonloppu olisi ollut täyttä unta. Todellisuutta se on kuitenkin ollut, joten nyt on hyvä hetki ammentaa viikonlopun studioiden tarjonnasta voimaa arjen haasteisiin. Tässä on neljän studion raamatunkohtia ja ajatelmia arkeesi.

Undying love, Dean Taylor

– Jumalan rakkaus meitä syntisiä kohtaan näkyy erityisesti Jeesuksen ristinkuolemassa. Ristinkuolema on erittäin tuskallinen tapa kuolla. Fyysisten kärsimysten lisäksi emme voi tietää, kuinka kovaa taistelua henkivaltojen välillä käytiin ja kuinka paljon koko maailman syntikuorma painoi Jeesusta Hänen ollessaan ristillä.
– On hyvä miettiä Jeesuksen kärsimyksiä, jotta ymmärrämme Jumalan rakkauden syvyyden ja suuruuden.
– Jumalan rakkaus on kuolematonta.
– Jos haluat mennä romanttisille treffeille, älä mene Hesburgeriin, koska siellä ei ole kynttilöitä.

Itsetunto puntarissa, Tuulevi Juvonen

”Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen. (Ps. 139:14)
– Hyvän itsetunnon pohja lähtee siitä, että olemme Jumalan kuvia ja siitä, kuinka Jumala näkee meidät. Jumalan silmissä olet kaunis ja ainutlaatuinen. Jumalalle sinä olet ihme.
– Anna positiivista palautetta ympärillä oleville lähimmäisillesi.

Lahjat käytössä, Asta Lehtimäki ja Johannes Häkämies

Hänen on tultava suuremmaksi, minun pienemmäksi” (Joh. 3:30)

– Jumala on antanut meille kaikille lahjoja. Rukoile, että Jeesus saisi näyttää sinulle, mitkä ovat sinun lahjojasi ja kuinka voisit käyttää niitä Jumalan valtakunnan työssä.
– Huolehdi siitä, että Jeesus on koko ajan läsnä elämässäsi. Älä jää gospeluskovaiseksi (käy vain gospeltapahtumissa), vaan huolehdi ehtoollisyhteydestä ja siitä, että olet sanan kuulossa.
– Jeesus tunnetuksi ja suureksi, minä pieneksi.
– Sinä kelpaat juuri sillä paikalla, jossa olet.

Maailmanloppu 2012, Tiina Karlsson

”Mutta sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä”. (Matt. 24:36)
– Maailmanloppu tulee kerran, mutta kukaan ihminen ei voi tietää milloin se tulee. Tämän vuoksi ennustukset maailmanlopusta ovat vääriä.
– Kristittyinä meidän ei tarvitse pelätä. Jeesus on luvannut pitää meistä huolen maailman loppuun asti (Matt. 28:20) ja viedä meidät häneen uskovat taivaaseen iankaikkiseen elämään.

Marianna Parpala