Virossa Jumalan huolenpidossa

Virossa Jumalan huolenpidossa

Nuotan medialeirillä Eestissä riitti tekemistä. Keskellä leiriä elämä oli… juuri sitä, mitä elämä on.

23.08.2013. Helsingistä pääsee laivalla nopeasti Tallinnaan. Täällä Suomenlahden eteläpuolella ei tietenkään voi olla aivan varma, miltä sää Helsingissä näyttää, mutta on vaikea kuvitella, että siellä olisi näin lämmintä. Tänne ei olla kuitenkaan tultu turistimielessä, vaan oppimaan, tekemään ja tekemälläoppimaan mediatyötä.

Täällä olemme me

Täällä on virolaisia, venäläisiä ja suomalaisia. Meitä on monenlaisia. Jotkut kirjoittavat tänään ensimmäistä artikkeliaan nettiin tai lehteen, ja jotkut ovat paatuneita konkareita. Jotkut ovat introvertteja ja jotkut ekstrovertteja. Olemme tulleet tänne erilaisista syistä ja kuulleet tästä eri reittejä. Olemme siis erilaisia, mutta Herramme Jeesuksen tähden olemme reilusti saman arvoisia.

Tännekään ei kuitenkaan ihan kuka tahansa valikoidu. Patologisia kiroilijoita tai häiriköitä ei ole ainakaan tähän mennessä Nuotta-leireillä näkynyt. Vaikka täällä ollaan tekemässä työtä, olen saanut lepoa ainakin joiltakin hyvin arkisilta ja yleisiltä ärsykkeiltä. Väki täällä on oikeasti persoonallista. Ja raamattuopetukset maalaavat silmiemme eteen kärsivän, persoonallisen Jumalan.

Menkää ja tehkää

Yhteistyo venäläisten ja virolaisten kanssa opettaa tuntemaan naapurikansojen lisäksi todellisuutta, sillä todellisuus aina hämärtyy tutun ja turvallisen rinnalla. Teemmekin paljon yhteistyötä, sillä täällä on paljon työtä, ja me puhallamme yhteen hiileen. Nuotan leireillä kirjoitetaan, kuvataan lyhytelokuva ja harjoitellaan valokuvausta. Samalla löytyy runsain määrin perinteistä fellowshippiä, eli yhteiseloa kansainvälisen Kristuksen ruumiin kanssa.

Sinulle­?

Olen karikatyyrinen taiteilija, millä tarkoitan sitä, etten kestä samoja henkisiä paineita, kuin muut. Minäkin kuitenkin mahdun joukkoon. Se on ehkä kaikkein käsittämättömintä missä tahansa paikassa. Se ymmärrys millä minut on kohdattu täällä on selvästi Jumalan lahjaa. Jostain syystä kaikki täällä osaavat käsitellä murtunutta sielua.

Ja jos minä mahdun tänne, niin mahdut sinäkin, vaikkei elämä missään ole erityisen helppoa.

Nyt minun on lopetettava kirjoittaminen, sillä vanha ystäväni saapui tänne, ja haluan rientää tapaamaan häntä. Kyllä. Näiltä leireiltä oikeasti voi löytää uusia ystäviä.

Teksti: Lassi Peltomaa

Leiri toteutettiin Nuotta-kummien tuella. Ryhdy kummiksi!

Katso kuvia leiristä.