Möhläyksien kautta ihmeisiin!

Möhläyksien kautta ihmeisiin!

Kenellekään ei ole mahdollista elää ja olla yhteydessä muihin ihmisiin ilman, että jossain elämän vaiheessa möhlisi jotenkin. Syynä on se, että me ihmiset olemme vajavaisia ja aika ajoin luontaisesti virheisiin sortuvaisia.

Olemme möhlineet ja kömmehdelleet alkaen siitä, kun Jumala loi miehen ja naisen Eedenin puutarhassa, aina nykypäivään saakka. Mielenkiintoista kyllä, Kaikkivaltias Jumala on monia monituisina kertoina käyttänyt meidän oletettuja kömmähdyksiämme tehdäkseen ihmeitä. 

Raamattu on täynnä esimerkkejä tälläisista tilanteista. Jaakobin yhdestoista poika, Joosef, myytiin kateellisten veljien toimesta orjuuteen. Jumala kuitenkin käänsi tämän hirvittävän teon suureksi ihmeeksi. Kolmentoista vuoden päästä tästä ilkeästä ja jumalattomasta teosta Joosefista tuli koko Egyptin maan kuvernööri. Joosefin uusi asemansa mahdollisti sen, että hän pystyi huolehtimaan perheestään kun koko silloista maailmaa korvensi seitsemän vuoden nälänhätä.  Joosefin tarina on selkeä esimerkki siitä, miten veljien kamala möhlintä kääntyi Jumalan kädessä ihmeeksi.

Toinen klassinen esimerkki tapahtui eräissä Kaananilaisissa häissä, kuten Joh.2:1-11 kertoo. Häissä ja muissa juhlissa tuohon aikaan todella oleellinen asia, viini, oli loppunut. Eikä sitä ollut enää saatavilla siihen hätään mistään. Tämä häiden järjestäjän epäonnistuminen viinin hankkimisessa oli selkeä möhlintä. Kuitenkin, Jeesuksen äiti Maria kertoi Jeesukselle tästä ongelmasta, ja vähän ajan kuluttua huomattiin ihmeen tapahtuneen: Jeesus oli muuttanut suurissa vesiastioissa olleen veden maukkaaksi viiniksi! Tämä teko todellakin pelasti häät, jotka olivat menemässä pahasti pieleen. Tämä Jeesuksen tekemä ihme pelasti sulhasen ja morsiamen julkiselta häpeältä ja pahennukselta.

Voidaan siis päätellä, että ihmeet tapahtuvat joskus ihmisten möhlimisten ja kömmähdyksien kautta. Vaikkakaan se ei aina pidä paikkaansa. Jos olet möhlinyt ja tilanteesi näyttää johdattavan sinut tai läheisesi vaaraan ja kipuihin, kutsu Jeesus elämääsi. Hänen läsnäolonsa on varmin keino nähdä, kuinka möhläykset muuttuvat ihmeiksi!

Kun rakastamme Jeesusta ja seuraamme Häntä uskollisesti, elämämme muuttuu ihmeitä täynnä olevaksi.

Lisäluettavaa: Joh. 21: 15-19

Teksti: Caleb Ogbegie

Kuva: Saija Tiilikainen