Valvokaa!


Muutaman viikon kuluttua Turussa on jälleen sen aika: Pohjoismaiden kaunein ja suurin kristillinen festari, Maata Näkyvissä on 17.-19.11.2017. Toivottavasti sinäkin olet suuntaamassa Turkuun.

Teksti Toni Kokkonen

Festareilla kannattaa pitää mielessä yksi sääntö: valvokaa! Valvo pitkään, hypi keikoilla, juttele ja rukoile yömyöhään hyvien kavereiden kanssa. Vietä elämäsi parasta aikaa. On helppo pysyä hereillä, kun on kavereita ympärillä, hyvää ohjelmaa, ruokaa ja musiikkia. Festarit huipentuvat sunnuntaina 19.11.2017. Tämä sunnuntai on kirkkovuodessa “Valvomisen sunnuntai”. Päivän evankeliumiteksti on Markuksen evankeliumin 13. luvussa:

”Pitäkää varanne, olkaa valveilla, sillä te ette tiedä milloin se aika tulee. Kun mies matkustaa vieraille maille ja talosta lähtiessään antaa kullekin palvelijalle oman tehtävän ja vastuun, niin ovenvartijan hän käskee valvoa. Valvokaa siis, sillä te ette tiedä, koska talon herra tulee: illalla vai keskiyöllä, kukonlaulun aikaan vai aamun jo valjetessa. Hän tulee äkkiarvaamatta – varokaa siis, ettei hän tapaa teitä nukkumasta. Minkä minä sanon teille, sen sanon kaikille: valvokaa!” (Mark.13:33-37)

Jeesus puhuu tässä siitä, että muistamme olla hereillä hengellisesti: ettei tämä maailma, arki tai kiusaukset saa meitä nukahtamaan ja unohtamaan Häntä. Maata Näkyvissä -festareilla on helppo valvoa: on helppoa olla kristitty, kun on suuri joukko muitakin kristittyjä, ehtoollinen & Sanaa tarjolla, sekä hengellisesti puhuttelevaa musiikkia. Arjessa tilanne voi olla toinen. Muistatko valvoa hengellisesti arkipäivinä? Säännöllinen raamatunluku unohtuu itseltäni ainakin helposti.

Maata Näkyvissä -festarit on ihme. Voimme olla kiitollisia, että meillä on tällaiset juhlat kerran vuodessa. Kuitenkaan festarit tai muut kristilliset tapahtumat eivät voi olla meidän ainoa hengellinen ruuan lähteemme. Toivon, että jokainen nuori voi festareilta viedä kotiinsa jonkun siemenen, josta kasvaa hyvää hengellistä satoa arkeen ja auttaa valvomaan, aina siihen asti kunnes Jeesus palaa ja taivaallinen MNFeast alkaa.