Valkoinen paita


Kuvittele, että sinulla on puhtaan valkoinen paita. Kuinka kauan pystyt pitämään sen puhtaana, jos elät normaalisti? Vastauksena olisi luultavasti parista päivästä viikkoon. Mutkia tuleekin matkaan, jos pelaat mutajalkapalloa, tai rugbya mutaisella kentällä, tai ptörit mudassa muuten vaan ja paidan pitäisi silti pysyä puhtaana. Vaikka sinulla olisi valkaisuainetta, joka valkaisisi paidan hetkessä, paita pian likaantuisi uudelleen. Paidan pitäminen puhtaana vaatisi jatkuvaa tämänlaisen ihmeellisen valkaisuaineen käyttöä. Kuinka paljon tämä valkaisuaine maksaisikaan, varsinkin jatkuvassa käytössä? Aika paljon, luulisin.

Me ihmiset olemme kuin valkoisia paitoja, joiden pitäisi pysyä puhtaina, eli synnittöminä. Kuitenkin me pyöritään mudassa, eli tehdään jatkuvasti syntiä, joten tarvitsemme jotain, joka pystyy puhdistamaan meidät siitä missä tahansa ja milloin vaan. Tätä tarjoaa vain Jeesus, joka ristinkuolemallaan on sovittanut jokaisen ihmisen synnit.

Jes. 1:18

Tulkaa, selvittäkäämme miten asia on, sanoo Herra. — Vaikka teidän syntinne ovat verenpunaiset, ne tulevat valkeiksi kuin lumi. Vaikka ne ovat purppuranpunaiset, ne tulevat valkeiksi kuin puhdas villa.

Kuinka kallista tämä puhdistaminen on ollut? Miten on voitu saada jokaisen ihmisen synti anteeksi? Ennen Jeesuksen ristinkuolemaa ihmisten piti uhrata Jumalalle polttouhreja ennen kuin tulivat temppeliin, koska muuten he eivät olleet kelvollisia tulemaan Jumalan eteen. Näiden eläinten piti olla vahvoja ja terveitä. Mitään vammoja tai vaivoja ei saanut olla. Nämä vanhan testamentin uhrit olivat esikuvia Jeesuksesta. Jeesus eli täydellisen elämän, ilman minkäänlaista syntiä, ja lopulta antoi henkensä meidän jokaisen puolesta. Hän oli täydellinen uhri, jopa niin täydellinen, että Jeesuksen kuoleman jälkeen ei ole tarvinnut uhrata polttouhreja yhtään enempää, vaan Jeesuksen ristinkuolemasta riittää armoa jokaiselle. Tähän armoon saamnme luottaa joka päivä ja hetki, ja tätä syntienanteeksiantamusta meidän tulisi rukoilla Jumalalta joka hetki. Saamme luottaa Jumalaan ja hänen lupaukseen, että jokainen, joka pyytää syntejä anteeksi ja niitä katuu, saa anteeksi ja on kelvollinen Hänelle.

Rom. 5:18

Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän.

Jes. 53:4-5

Ja kuitenkin: hän kantoi meidän kipumme, otti taakakseen meidän sairautemme. Omista teoistaan me uskoimme hänen kärsivän rangaistusta, luulimme Jumalan häntä niistä lyövän ja kurittavan, vaikka meidän rikkomuksemme olivat hänet lävistäneet ja meidän pahat tekomme hänet ruhjoneet. Hän kärsi rangaistuksen, jotta meillä olisi rauha, hänen haavojensa hinnalla me olemme parantuneet.

Teksti: Jere

Kohupaljastus: Tätä synti tekee