Vainot: Uskovia kohdellaan kuin eläimiä Afganistanissa

Vainot: Uskovia kohdellaan kuin eläimiä Afganistanissa

Afganistanin ihmisoikeustilanne pahenee jatkuvasti. Yhdysvaltojen lupauksista huolimatta maassa ei ole pystytty takaamaan demokratian, sananvapauden ja uskonvapauden toteutumista. Rivimuslimien ohella myös valtio osallistuu aktiivisesti kristittyjen vainoamiseen.

Ohjelma raivostutti

Christian Post nostaa esille afganistanilaisen Said Musan, joka on tällä hetkellä vankilassa odottamassa mahdollista kuolemantuomiota islamista luopumisesta. 45-vuotias rampa kuuden lapsen isä on ainoa uskova, joka on saatu kiinni niistä henkilöistä, jotka esiintyivät Afganistanin televisiossa esitetyssä, kristinuskoa käsitelleessä ohjelmassa.

Ohjelmassa oli videokuvaa mm. kastetilaisuudesta ja ylistyksestä, johon osallistui afganistanilaisia henkilöitä. Ohjelman esitys raivostutti muslimeja, ja jopa maan parlamentista on esitetty vaatimuksia islamista luopuneiden teloittamiseksi.

Kirje vankilasta

Vankilasta salakuljetetussa kirjeessään Said vetoaa mm. Yhdysvaltojen presidentti Barack Obamaan ja kansainväliseen yhteisöön, jotta hänet pelastettaisiin teloitukselta. Kirjeen mukaan muut vangit ovat mm. estäneet miestä nukkumasta, tehneet hänelle seksuaalista väkivaltaa sekä pahoinpidelleet häntä. Saidin mukaan vankilan vartijat ovat katsoneet tilanteita vierestä ja yllyttäneet vankeja jatkamaan.

”Olen yksin vankilassa 400 hirvittävän suden keskellä, kuin lammas”, hän kirjoitti.

Kirjeessä Said pyytää myös esirukousta ja Jumalan anteeksiantoa, koska hän murtui kieltämään uskonsa painostuksen alaisena ennen vankilaan joutumistaan. Vankilassa hän on ollut avoimesti kristitty.

”Tunnustan syntini Herran Jeesuksen Kristuksen edessä: ’Älä kiellä minua pyhien enkeleidesi edessä äläkä Isäsi edessä, koska minä olen hyvin, hyvin heikko ja [syntinen] mies”, hän pyytää.

Islamilainen laki leviää

Yhdysvaltalainen The Summit Church in Durham, N.C. -kirkon pastori J.D.Greear kommentoi tapausta hämmästelemällä Yhdysvaltain kyvyttömyyttä puuttua tilanteeseen. ”Osa minusta kuohahtaa vihasta, kun mietin sitä hintaa, jonka Amerikka on maksanut auttaakseen Afganistania pakenemaan Talibaneilta, ja ajatella, että uusi hallitus kohtelee kansalaisiaan tällä tavalla”, hän kirjoittaa blogissaan.

Virallisesti Afganistanin nykylainsäädännöstä ei löydy lakia, joka kriminalisoisi uskoontulon, joten viranomaiset selvittävätkin nyt, voitaisiinko Said tuomita islamilaisen Sharia-lain perusteella. Sharia-lain mukaan islamista luopumisesta voidaan määrätä kuolemantuomio. Asiasta uutisoi The Christian Post.

 

Mikael Elmolhoda