Vainotun kirkon uutisia


Huhtikuun uutisiin sisältyy niin ikäviä uutisia vainotuista veljistä ja siskoistamme, kuin myös iloisia uutisia kotimaamme onnellisuudesta ja tulevasta gospel musiikista.    

Teksti Ella Hiltunen | Kuva Pexabay/Pavlofox, Pexabay/Hswajid, Samuli Luomaranta & Kotiinpalaajat promo

 

Kuumenee ja kylmenee

Positiivinen:

Suomessa onnellisuus kukkii
YK:n maaliskuussa julkaistun raportin mukaan Suomi on nyt maailman onnellisin valtio. Toisin kuin aikaisempina vuosina, huomioitiin tämän vuoden mittauksissa myös maahanmuuttajien arviot valtioiden hyvinvoinnista.

468x60v4

Neutraali:
Robottiopettajat
Tampereen kaupungissa on otettu esikoululaisten ja 1-2 luokkalaisten matematiikan sekä englannin ja saksan kielen opetuksessa testaukseen puhuvat robotit. Pöllöä ulkomuodoltaan muistuttavat matematiikkarobotit ovat suomalaisten suunnittelemia ja valmistamia.

Huono:
Kristittyjen vainot jatkuu Intiassa
Neljä vuotta sitten, Intiassa pääsi valtaan hindunationalistinen puolue. Puolueen valtaan pääsyn jälkeisinä vuosina kristityille on koittanut aina vain yhä rankemmat ajat. Erityisesti maaseuduilla tehdään iskuja kristittyjä vastaan.

Vainot

Kristityksi rekisteröityminen kiellettiin neljältä
Malesiassa korkein oikeus hylkäsi oikeuden rekisteröityä kristityksi neljältä ihmiseltä. Itsensä virallisiin asiakirjoihin kristityksi haluavista kolme oli aiemmin islamiin kääntyneitä, mutta halusivat nyt takaisin kristityiksi. Neljäs oli malaiji-muslimi, joka oli vuonna 2009 kääntynyt kristityksi.
Lähde: Opendoors

Eksorkismitapaukset lisääntyneet Italiassa
Eksorkismi eli pahojen henkien ajaminen pois ihmisistä ja paikoista on jopa kolminkertaistunut Italiassa. Syyksi tähän arvellaan lisääntynyttä okkultismia. Suuri osa tapauksista kuitenkin liittyy mielisairauksiin ja siksi eksorkismi tapauksissa arvioidaan tarkasti, onko kyseessä eksorkismia vaativa tapaus, vai ihmisen mielen sairastuminen.

Lähde: Seurakuntalainen

Pakistanilainen kristitty pakeni hyppäämällä neljännestä kerroksesta
Pakistanissa kristittyä pyydettiin kuulusteluun tarkastamaan jumalanpilkasta syytetyn serkkunsa puhelinta. Kuulusteluun mentyään häntä kuitenkin lyötiin ja potkittiin sillä perusteella, että oli syytetyn serkku. Kristitty joutui lopulta pakenemaan hyppäämällä ikkunasta, poliisien pakottaessa tätä harrastamaan seksiä serkkunsa kanssa.
Lähde: Opendoors


Sakkoja ja ratsioita kristinuskon vuoksi
Lounais-Uzbekistanissa Navoin alueella viranomaiset yrittävät estää baptistien kokoontumiset. Sukulaisia neuvotaan kehoittamaan, ettei heidän läheisensä tapaisi toisia uskovia. Myös kouluissa opettajat kertovat lapsille, että kirkossa käynnistä sakotetaan. Myös kotietsintöjä ja kuulusteluja on tehty kristittyjen koteihin.
Lähde: Marttyyrien ääni

Hyökkäyksiä Nigeriassa
Nigeriassa on hyökätty kahdeksaan kylään, jotka ovat enimmäkseen kristittyjen asuttamia. Koteja poltettiin ja ainakin viisikymmentä kristittyä surmattiin. Hyökkäyksistä paenneita on ainakin kuusi tuhatta, mutta he ovat menettäneet kotinsa ja muun omaisuutensa. Moni loukkaantui myös vakavasti iskuissa.
Lähde: Marttyyrien ääni


17 kuukautta vangittuna
Turkissa jo 17 kuukautta vangitulle Amerikkalaiselle pastorille nostettiin maaliskuussa syyte, jonka mukaan tämä olisi ollut johtava jäsen terroristijärjestössä, joka liittyi vuoden 2016 vallankaappausyritykseen. Pastorin tyttärelleen lähettämän viestin mukaan tämä ei ollut tehnyt mitään pahaa ja hänet vangittiin vain siksi, että on kristitty pappi.
Lähde: Martyyrien ääni

Ahdinkoa Algeriassa
Algeriassa on viime viikkoina suljettu ainakin kolme seurakuntaa, joka on aiheuttanut ahdinkoa ja hermostusta Algerian kristittyjen keskuudessa. Syytä seurakuntien sulkemiseen ei tarkalleen tiedetä, mutta David Bogosia Christian Aid Missionista arvelee, että tarkoituksen voi olla vain herättää pelkoa kristittyjen keskuudessa. 

Lähde: Martyyrien ääni

Gospel

Uutta musiikkia luvassa
Vuoden 2016 keväällä perustetulta yhtyeeltä Samuli Luomaranta & Kotiinpalaajat ilmestyi maaliskuun lopussa viiden kappaleen EP nimellä “Kestän sun ikävää”. Nelihenkinen yhtye on julkaissut aiemmin debyyttialbuminsa ”Hyvää elämää”.

Kuukauden luku

81 prosenttia maailmamme ihmisistä voi nyt lukea Raamattua omalla kielellään. Tämä tarkoittaa sitä, että Raamattu on käännetty 647 eri kielelle, joita puhuu noin 5,4 miljardia ihmistä.

468x60v3