Leffa: Vainottu -lyhytelokuva

Leffa: Vainottu -lyhytelokuva

Helsingin kristillisen koulun ja Nuotan yhteistuotantona syntynyt lyhytelokuva, joka käsittelee uskoviin kohdistuvia asenteita koulumaailmassa. Elokuva esitettiin osana Kissa pöydälle -nuortenohjelmaa 1.11.2010. Vainottu lyhytelokuva on Nuotta.com -tuotantoa ja se sopii esitettäväksi kouluissa, kerhoissa ja seurakunnissa.

Kuvaus elokuvasta

On varmasti tuskallista kun ympäristö pitää huonompana vain, koska on sanonut uskovansa Jumalaan, ja seissyt mestarinsa takana. Sen saa kokea Yläasteelainen Elisa (Satu Nurmela), joka kirjoittaa koulutehtävänään mielipidekirjoituksen, ja valitsee aiheekseen Jumalan ihmeellisen armon Jeesuksessa Kristuksessa, ja ihmisen kaipuun Jumala-yhteyteen. Yllättäen Elisa on suljettu pois joukosta, ja häntä pilkataan, ja hänestä puhutaan pahaa niin selän takana kuin päin naamaakin. Eritoten Elisaa kiusaa hänen luokkatoverinsa Kristian (Otso Kangas), joka pitää Elisan vakaumusta naurettavana “kuin rukoilisi Joulupukkia”. Pois suljettuna ja yksinäisenä Elisa saa uuden ystävän, jota ei odota – Aishan (Grace Kyanza) -. Aisha kertoo Elisalle uskovien vainoista kotimaassaan, ja Elisa saa tukijan, joka on joutunut kärsimään enemmän, ja on nyt vahvempi.

Mutta sitten tapahtuu onnettomuus, joka koskee koko luokkaa, ja ironisesti varsinkin Elisaa…

Vainottu on elokuva vainosta, mutta vahvempana teemana on anteeksianto. Ennen kaikkea elokuva haastaa kristittyjä antamaan anteeksi vihamiehilleen, ja rakastamaan näitä. Sillä meillä on vain yksi elämä aikaa rakastaa uskomme vastustajia, ja se on heidän elämänsä.

468x60v3

Elokuvaa saa vapaasti esittää, mutta kaikenlainen kaupallinen käyttö on kielletty ilman Nuotta.com -tuotantojen lupaa.

Genre: Opetuselokuva
Pituus: 9 min
Tuotanto: Nuotta.com – nuortenmedia

(c) Nuotta.com. Kuvat ovat vapaasti käytössä Nuotta.com – Torni -elokuvaan liittyvässä tiedotuksessa. Kaikki muu käyttö evätään ilman asianomistajien lupaa.

Elokuva on kuvattu 2010.

Katso elokuva!

468x60v4