Jos usko sanoo kyllä, Jumala ei sano ei

Jos usko sanoo kyllä

Kohtaamme päivittäin jos jonkinlaisia tilanteita, jotka koettelevat kärsivällisyyttämme ja rohkeuttamme. Nämä tilanteet vaihtelevat henkilöstä riippuen, ne voivat olla sekä positiivisia että negatiivisia asioita. 

Ottaen huomioon näiden haasteiden tiuha esiintyvyystiheys, on asiaankuuluvaa omistaa usko, jos haluaa menestyä elämässään. Usko on nimittäin olennaisessa osassa ihmisen edistymisessä ja voittoisassa elämässä. Niinkin paljon, että ilman uskoa ei välttämättä saavuta omia mahdollisuuksiaan ja piileviä kykyjään.

Jokainen, joka uskoo Jumalaan Jeesuksen kautta omistaa uskoa edes jonkin verran. Saamme uskon, kun synnymme uudestaan pelastuksen kautta. Tämän lisäksi uskoa tulisi rakentaa ja hoitaa aika ajoin, läpi elämän. Tämä käy parhaiten Raamatun tutkimisen, rukoilun ja Jumalan Sanan todeksi elämisen kautta.

On hyvin ilmeistä että usko on edellytys sille, että voi miellyttää Jumalaa ja nauttia Hänen voimastaan, sekä saada apua ongelmien ratkaisussa ja vaikeuksien voittamisessa. Esimerkiksi Matteuksen evankeliumissa 15:21-28 Jeesuksen luokse tuli kanaanilainen nainen, jonka tytär on riivattu. Hän on elävä esimerkki siitä uskosta, joka ei hyväksynyt kielteistä vastausta. 

Matteus kertoo, kuinka ei ollut vielä aika ei-juutalaisille parantua, koska Jeesus ei ollut vielä kuollut ristillä ihmiskunnan syntien takia. Mutta tämän kanaanilaisen naisen periksiantamattomuus, sekä hänen pettämätön ja ehdoton uskonsa todella kannattivat. Jeesus itse kunnioitti naisen uskoa ja sanoi sitä suureksi. Lopulta nainen sai kuin saikin vastauksen rukouksiinsa: hänen tyttärensä parantui.

Usko joka sanoo kyllä ratkaisuille ilmiselvien negatiivisten tilanteiden ja lannistavien olosuhteiden edessä, on sellaine usko joka kutsuu jumalaista väliintuloa million vain ja missä vain. Elämässä tulee aina olemaan tilanteita ja haasteita, joissa tarvitaan kanaanilaisen naisen uskoa. Sitä uskoa, joka ei hyväksy kielteistä vastausta.

Me olemme Jumalan Sanan rohkaisemia siinä, että toimisimme sen uskon mukaan joka pystyy kestämään mitä tilanteita tahansa. Myöskin niitä epämiellyttäviä asioita, mitä tässä syntisessä maailmassa tulee vastaan. Voimme olla vakuuttuneita siitä, että mitä tahansa anomme Jumalalta, saamme uskoa saavamme uskon kautta.

Meille on tehty saatavilla olevaksi Kaikkivaltiaan Jumalan voima ja läsnäolo, sekä se usko joka aina sanoo kyllä. Uskalla tarttua siihen!

”Mitä tahansa te uskossa rukoillen pyydätte, sen te saatte.” Matt.21:22


Teksti: Caleb Ogbegie

Kuva: Saija Tiilikainen