Vahva vaino, vahvempi usko


Suomalaiset gospelkappaleet soivat myös ulkomailla ja kristityt saavat maailmalla kärsiä uskonsa tähden. Kuitenkin he mieluummin kärsivät, kuin luopuvat uskostaan.

Park7 esiintyy heinäkuussa Springtour 17 -kiertueen lopuksi Saksassa Shine Ingolstadt -festivaaleilla. Myös muita ulkomaankeikkoja on tiedossa, sillä toukokuussa yhtyeen löytää Venäjältä ja syyskuussa tie vie Viroon.


Nordic Praise myynyt kultalevyn verran


Pekka Simojoen 2014 julkaistua Nordic Praise -levyä on myyty jo yli 10 000 kappaletta. Albumi on kokonaisuudessaan käännetty jo Arabian – ja Viron kielelle ja yksittäisiä lauluja on lisäksi käännetty muille kielille. Kultalevyn kunniaksi julkaistiin musiikkivideo kappaleelle The Name Above All Names.


Kristityillä yhä vaikeaa Thaimaassa


Vaikka Thaimaassa on lain mukaan uskonnonvapaus, moni luulee ainoan sallitun uskonnon olevan valtauskonto buddhalaisuus. Koulussa opettaja voi esimerkiksi rankaista oppilasta, jos tämä ei suostu kumartamaan epäjumalia. Myös valtion aloilla, kuten poliisina, on kristittynä vaikeaa edetä urallaan.


Pommi-iskut kahteen kirkkoon Egyptissä


Isis on ilmoittanut tehneensä iskut, joissa kuoli palmusunnuntaina ainakin 49 ja loukkaantui yli sata. Sen Egyptin-haara ilmoitti helmikuussa julkaisemassaan videossa koptikristittyjen olevan heidän ”pääkohteensa ja ensisijainen saaliinsa”.


”Pääset vapaaksi, jos käännyt muslimiksi”


Pakistanissa eräs syyttäjä on luvannut kymmenille asiakkailleen takaavansa heidän vapautumisensa, jos nämä kääntyvät kristinuskosta islamiin. Syytetyt kristityt kuitenkin vakuuttavat pysyvänsä uskossaan: ”Mieluummin mätänemme vankilassa kuin hylkäämme Kristuksen”.

468x60v3


Kolme seurakuntaa suljettiin Indonesiassa


Viranomaiset kielsivät kolmea seurakuntaa pitämään uskonnollisia tilaisuuksia, koska he eivät katso voivansa taata niiden turvallisuutta. Viime vuoden aikana alueella raportoitiin 41 uskonnollisesta suvaitsemattomuudesta johtuneesta välikohtauksesta.


Tuhoisia hyökkäyksiä Nigeriassa


Islaminuskoiset Fulani-paimentolaiset ovat tehneet monta hyökkäystä kristillisiin tilaisuuksiin Nigeriassa. Yli 200 kristityn kerrotaan saaneen surmansa hyökkäyksissä tänä vuonna ja 500 on haavoittunut. Paimentolaiset ovat myös tuhonneet koteja ja maatiloja.


Kristittyjä vastaan suunnattu isku estettiin


Viranomaiset saivat vihjeen iskun suunnittelusta ja suorittivat taloon ratsian Pakistanissa. Talossa piileskeli kolme ihmistä, jotka antautumisen sijaan alkoivat ampua. Välikohtauksen aikana yksi heistä sai surmansa ja neljä sotilasta ja kaksi poliisia loukkaantui. Kaksi muuta pidätettiin.

 Lähteet: seurakuntalainen.fi, lupaus.net, martyredchurch.net, marttyyrienaani.fi
Koonnut: Aino Kemlin
Kuva: Wawrzyniec Korona/123rf.com

460x60v1