Välittääkö vai eikö?

Välittääkö vai eikö?

Miksi välittää ja miksi se on niin vaikeaa?

Mtv.fi:n uutisen mukaan toisille hyvän tekeminen on myös hyväksi terveydelle. Sen on todettu vähentävän ja helpottavan niin stressiä kuin masennustakin. Myös ihmisten asenne oli muuttunut positiiviseksi sekä hyvää tekevien ihmisten avioliitoissa ja ihmissuhteissa oli vähemmän ongelmia.

Tämä selviää uudesta tutkimuksesta, jonka järjesti sosiaalipsykologiaa tutkiva Liz Dunn sekä useat muut yhdysvaltalaiset, jotka myös osallistuivat tutkimuksen suorittamiseen. Tutkijoiden mukaan myös ihmisen mahdollisuus elää pidempään kasvaa sen myötä että he tekevät hyvää.

Lue lisää täältä.

Lähde: mtv.fi
Kuva: SSPIVAK 

Kommentti

Kuinka silti onkaan paljon helpompaa vain kävellä pois ja ummistaa silmänsä kaikelta pahalta ja ikävältä? 

Se on liian helppoa. Sulkea silmät ja kävellä ohi ja teeskennellä ettei mitään koskaan tapahtunutkaan. Paljon vaikeampaa on pysähtyä ja kysyä siltä bussipysäkillä itkevältä tytöltä että ”Hei. Mikä on? Onko jokin hätänä?”

Ei me emme halua kysyä. Me emme halua tietää tuskasta. Haluamme uskotella ettei tuskaa ole olemassa. Tämä on täydellinen maailma ilman tuskaa onnettomuutta tai surua. Kaikki kipu ja tuska on vain mielikuvituksen tuotetta.

Itse muistan kuinka pari vuotta sitten huomioni kiinnitti muuan artikkeli jossa kerrottiin kuinka eräs noin 12-vuotias tyttö oli saanut diabetes-kohtauksen, ja ainoa joka oli pysähtynyt auttamaan oli tytön kuvausten mukaan vahvasti alkoholilta tuoksuva keski-ikäinen mieshenkilö. Ketään muuta ei kiinnostanut.

Olen aivan varma että nuo muutkin ihmiset näkivät tytön mutta eivät välittäneet? Miksi? Koska ihminen ihminen ilman Jumalaa tahtoo juurtua uskomaan että maailma on hyvää, eikä ihminen kaipaa muistusta tämän maailman raadollisuudesta tai pahuudesta. Se on kuitenkin tosiasia ettei tämä maailma ole hyvä. Tässä maailmassa on pahoja asioita. Se on asia jolle emme voi mitään.

Me kuitenkin voimme tehdä valinnan mitä teemme? Jätämmekö huomiotta vai yritämmekö auttaa ja välittää muista ihmisistä? Itse kannustaisin jokaista ihmistä seuraavan kerran ulos lähtiessään miettimään tätä omassa päivittäisessä toiminnassaan. Jos näkee jonkun joka on pulassa tai voi pahoin niin käveleekö ohi vai pysähtyykö ihan vain kysymään ”Hei. Mikä on?”

Jeesus sanoi ”Tehkää te se muille, mitä te tahdotte muiden tekevän itsellenne.”

Teksti: Pauliina