Usko on uskottavaksi ja jaettavaksi


Dien Taylor on Maata näkyvissä -festareiden pääpuhuja. Festareilla hän tulee puhumaan Jumalan luotettavuudesta.

Teksti Nea Kosonen
Kuva Minna Penkkimäki

Dien Taylor on tämän vuoden Maata näkyvissä -festareiden pääpuhuja. Matka New Yorkista Turkuun on pitkä, mutta tämä on jo Taylorin neljäs kerta Maata näkyvissä -festareilla. Miten hän jaksaa tulla tänne aina vain uudestaan?
– Vitsailetko? Suomalaisnuoret ovat sen arvoisia! Jeesus Kristus kuoli ristillä ja nousi kuolleista suomalaisnuorten (ja kaikkien muidenkin maailman ihmisten) tähden, pastori toteaa.
Hän kertoo olevansa otettu siitä, että hänet on valittu puhumaan Suomeen ja tuomaan ilosanomaa ”Jeesuksen rakkaille suomalaisnuorille”. Hän puhuu festareilla ensimmäisen kerran jo perjantaina Gatorade Centerissä.
Taylor on siis ammatiltaan pastori, muttei näe sitä niinkään työnä vaan kutsumuksena. Hän on halunnut olla pastori niin kauan kuin muistaa. Nyt kutsumuksen toteuttaminen vie paljon aikaa.
– Työskentelen 30 tuntia vuorokaudessa ja kymmenen päivää viikossa.
Se ei kuitenkaan haittaa Tayloria. Hänestä on mahtavaa päästä jakamaan Jumalan sanaa ja olemaan mukana niin ihmisten ylä- kuin alamäissäkin.

”Jumala pitää lupauksensa.”

Usko vie läpi harmaan kiven

Taylor kertoo, että hänen omassakin elämässään on ollut alamäkiä, joiden aikana hän on epäillyt Jumalaa ja Raamatun paikkansapitävyyttä.
– Se on tavallista kaikille ihmisille. Suuret uskonnolliset johtajatkin epäilevät. Esimerkiksi Elia epäili ja oli epätoivoinen, kun Isebel uhkasi hänen henkeään. Onneksi Jumala kuitenkin armossaan auttaa meidät noiden aikojen läpi.
On ollut myös aikoja, joina pastorilla on ollut vaikeaa uskonsa takia. Taylorin mukaan se, että on kristitty, pitää sisällään myös avoimuuden uskon suhteen. Kristitty on rehellinen eikä uskosta kysyttäessä tai aihepiiriä sivuttaessa piilottele uskoaan eikä myöskään kiertele sen suhteen. Koska Taylor on elänyt tämä ohjenuoranaan, esimerkiksi koulussa vitsailtiin hänen kustannuksellaan ja hän koki olevansa ulkopuolinen – ja myös sitä oli.
– Siitä huolimatta olen iloinen, että olen saanut uskon niin uskottavaksi kuin jaettavaksikin.

”Olen saanut uskon niin uskottavaksi kuin jaettavaksikin.”

Jumala pitää lupauksensa

MNF:ssä amerikkalaispastori tulee puhumaan 1. tessalonikalaiskirjeen luvun 5 jakeesta 24. Se kertoo siitä, että Jumala pitää lupauksensa. Tämä on tärkeää, sillä maailmassa lupauksia rikotaan usein.
– Saatamme myös harhautua uskomaan asioihin, jotka ovat vain mielikuvituksemme tuotetta. Esimerkiksi voimme ajatella, että meille on luvattu helppo elämä, mutta todellisuudessa kukaan ei ole ikinä luvannut meille sitä.
Taylor iloitsee siitä, että on yhä ihmisiä, jotka ottavat kristillisen uskon vakavasti. Tosissaan oleminen ei toki kumoa sitä faktaa, että usko on iloinen asia. Puhuja kehottaa Nuotan lukijoita etsimään Jumalaa sekä käymään ehtoollisella ja kuulemassa Sanaa mahdollisimman usein.
– Mene seurakuntaan ja lue Raamattua silloinkin, kun epäilet sitä; niinä aikoina Herra voi opettaa monia ihmeellisiä asioita.

Rukous
Jumala, kiitos Maata näkyvissä -festareista. Siunaa kaikkia festarilaisia ja myös työntekijöitä ja vapaaehtoisia. Anna Taylorille viisautta hänen puheisiinsa ja suo niiden koskettaa mahdollisimman monia. Aamen.

Maata Näkyvissä
Ensimmäisen kerran järjestettiin vuonna 1985. Tuolloin paikalla oli noin 120 henkeä.
Nykyään kerää vuosittain noin 20 000 nuorta.
Järjestetään Turussa. Tapahtumapaikkoina ovat Gatorade Center ja Turun messukeskus.
Tänä vuonna esiintymässä on esim. Tenth Avenue North, Good Weather Forecast ja LZ7.