Unelma auttamisesta


Laura, 25, oli viime vuonna Lähi-Idässä lähetystyössä. Hänellä on jo pitkän aikaa ollut kutsumus auttaa erityisesti naisia ja lapsia. Matkan aikana unelma kuitenkin koki muodonmuutoksen.

Teksti Nea Kosonen | Kuva Lauran albumi   

 

Alun perin Laura, joka on ammatiltaan lapsi- ja perhetyöntekijä, ajatteli tahtovansa työskennellä etenkin maahanmuuttajanaisten ja -lasten parissa ja koki tämän erityisesti kutsumuksekseen. Vuonna 2015 hän perusti yhdessä ystäviensä kanssa Turkuun Goodwill Centerin, joka pyrkii tukemaan maahanmuuttajien kotoutumista Suomeen. Laura ajatteli panostaa keskuksessa erityisesti nais- ja lapsityöhön. Kun keskus avattiin, sinne ei tullutkaan yhtään naisia ja lapsia, vaan yksinomaan miehiä, jotka toivoivat saavansa apua käytännön tasolla, kuten asuntoasioissa.

– Minulla oli kuitenkin yhä alkuperäinen ajatus naisten ja lasten auttamisesta. Niinpä lähdin Kansanlähetysopistoon Ryttylään kansainvälisyyslinjalle ajatellen, että voisin sitten lähteä lähetystyöhön auttamaan heitä, Laura kertoo.

Unelmani on evankeliumin kertominen ihmisille.

Unelma muuttui

Kansainvälisyyslinjalla Lauralle tarjottiin muutamia eri maavaihtoehtoja, joihin hän voisi mennä lähetystyöhön. Lähi-itä valikoitui kohteeksi, sillä Goodwill Centerin turvapaikanhakijat olivat kaikki tulleet sieltäpäin.

– Olin oppinut ymmärtämään sitä tilannetta, mistä he olivat tulleet. Lähi-idässä Laura työskenteli pääosin kristillisillä alueilla.

– Pääsin vihdoin työskentelemään naisten ja lasten kanssa. Alkuperäinen unelmani kuitenkin koki muodonmuutoksen tuona aikana.  

Goodwill Centerissä hän oli tavannut paljon ihmisiä, joilla oli monenlaisia epäselvyyksiä taustassaan, eikä ollut osannut nähdä heitä samalla tavoin kuin naisia ja lapsia. Nyt hän ymmärsi, että he tarvitsivat pelastusta aivan yhtä paljon.

– Koen nyt niin, että unelmani on evankeliumin kertominen ihmisille, olivat he kotoisin mistä vain.

Jokaisella ihmisellä on tehtävä, johon Jumala kutsuu.

Sinäkin voit auttaa

Lauran mukaan parasta, mitä matkasta laajentuneen unelman lisäksi on jäänyt käteen, on yhteys kristittyihin. Yhä edelleen Laura saa heiltä rukouspyyntöjä, joiden puolesta hän rukoilee muidenkin suomalaisten kanssa.

– On hyvä tiedostaa, että täällä Suomestakin käsin voimme auttaa heitä: voimme rukoilla. Maassamme olevia maahanmuuttajia voi puolestaan auttaa tutustumalla heihin esimerkiksi koulussa. Heille olisi äärimmäisen tärkeää saada rinnalle joku, joka elää ristin totuutta. Muista, että heitäkin voi jännittää sinulle puhuminen, sillä he tietävät suomalaisten yleisen asenteen heitä kohtaan olevan kielteinen.

Laura tahtoo muistuttaa myös siitä, että jokaisella ihmisellä on tehtävä, johon Jumala kutsuu.
– Minä vastasin omaan kutsuuni ja toivon, että jokainen nuori vastaa omaansa.

Nimi: Laura
Ikä: 25
Lempiraamatunkohta:
”Tämän jälkeen näin suuren kansanjoukon, niin suuren, ettei kukaan kyennyt sitä laskemaan. Siinä oli ihmisiä kaikista maista, kaikista kansoista ja heimoista, ja he puhuivat kaikkia kieliä. He seisoivat valtaistuimen ja Karitsan edessä yllään valkeat vaatteet ja kädessään palmunoksa.” Ilm. 7:9
Uskova esikuva: Profeetta Joona