Ujous voi olla myös luontaista

Ujous voi olla myös luontaista

Yksinäisyys puhuttaa paljon nykypäivänä hektisen elämän keskellä. Nuoret syrjäytyvät ja useat tuntevat itsensä ulkopuoliseksi. Joskus yksinolon kaipaaminen on kuitenkin tervettä.

Oletko ujo? Pelkäätkö tai inhoatko small talkeja? Onko kotoa lähteminen haastavaa? Nautitko enemmän yksinäisyydestä kuin seurasta? Jos vastasit näihin ja moniin muihin vastaaviin kysymyksiin myöntävästi, olet todennäköisesti introvertti, eli sisäänpäin suuntautunut ihminen. Tässä Youtube-videossa luettellaan 12 introvertin merkkiä suloisilla eläimillä havainnollistettuina.

Nyky-yhteiskuntamme suosii ekstoverttejä, jotka ovat ulospäin suuntautuneita ja tuovat mielipiteensä rohkeasti esille. Introverttien luonne on kuitenkin usein harkisevampi, eikä päätöksiä tehdä hätäisesti, joten molemmat ovat tärkeitä. Harvoin kukaan ihminen on kuitenkaan täysin introvertti tai ekstrovertti, vaan pikemmin välimuoto.

Lähde: http://www.stara.fi/

Kuva: http://www.sxc.hu/

 

Kommentti:

Jumala sanoi: ”Tehkäämme ihminen, tehkäämme hänet kuvaksemme, kaltaiseksemme, ja hallitkoon hän meren kaloja, taivaan lintuja, karjaeläimiä, maata ja kaikkia pikkueläimiä, joita maan päällä liikkuu.” (1. Moos. 1:26)

Jumala teki ihmisen omaksi kuvakseen. Tämä tarkoittaa sitä, että Jumala loi sinut juuri sellaiseksi, kun olet, vaikka olisitkin ujo tai hiljainen. Muista, että myös Jeesus halusi olla yksin, erityisesti keskustellessaa Isän kanssa.

Ei se yhteiskunta vaan toimi niin, että kaikki ovat samanlaisia. Myös sinua tarvitaan.