Varpu lauloi Voice of Finland -lavalla gospelia

Varpu Kivekäs Voice of Finland -kisassa.

”Erikoinen biisivalinta.” Tällä tavalla alkoi yksi monista viesteistä, joita sateli minulle Voice of Finland -laulukilpailun Knockout-vaiheen jälkeen.

Keskustellessani valmentajani Juha Tapion kanssa eri kappalevaihtoehdoista olimme molemmat samaa mieltä siitä, että tällä kertaa laulaisin suomeksi ja jonkin rauhallisen kappaleen. Lisäksi ajatuksena oli tuoda minusta laulajana esiin puolia, joita en ohjelmassa ollut vielä näyttänyt. Sen vuoksi halusin valita itselleni aidosti merkityksellisen kappaleen.

Exitin Pyhän äärelle on laulu, joka antoi minulle toivoa silloin, kun omat voimavarani loppuunpalamisen seurauksena olivat vähissä. Kappaletta tuolloin kuunnellessani tajusin, että joku muukin on käynyt samanlaisia raskaita asioita läpi, mutta saanut kuitenkin uutta voimaa jatkaa. Toivoin, että tarinani voisi auttaa muita, jotka ovat uupuneita, joten sen esittäminen tuntui enemmän kuin oikealta siinä vaiheessa kilpailua.

Kun näin miten voimakkaan reaktion laulu sai aikaan paikalla olevissa kuulijoissa treenivaiheessa, ymmärsin, että olin valinnut oikein. Näin myös sen ensimmäistä kertaa, että tosiaan pystyn kertomaan tarinaa uskottavasti laulun kautta.

Lavalle käveleminen oli nyt paljon helpompaa kuin kaksintaisteluvaiheessa. Olin tällä kertaa itse valinnut esittämäni kappaleen, harjoitellut kovasti ja oloni oli luottavainen sen suhteen, että pystyisin laulamaan ilman liiallista jännitystä. Tiesin Juhan seisovan lujasti puolellani ja haluavan että onnistuisin mahdollisimman hyvin.

 

”Exitin Pyhän äärelle -kappale antoi minulle toivoa silloin, kun omat voimani olivat vähissä.” -laulaja Varpu Kivekäs

 

Ennen kuvauksia olin valmistautunut siihen, että koska laulan neljäntenä, Juha istuttaisi minut tuolille numero neljä ja uskoin putoavani kisasta heti seuraavan laulajan jälkeen. Niinpä pääsy kakkostuolille oli minulle suuri ilon aihe!

Television Knockout-jaksossa ei näytetty kaikkien valmentajien kommentteja. Siinä vaiheessa, kun he alkoivat puhua, olin täysin mykistynyt palautteesta. Heistä jokainen puhui pitkään ja kauniisti sanoin, joita en todellakaan uskonut kuulevani. Jos halutaan käyttää ”uskistermejä”, maljani oli tuona iltana ylitsevuotavainen!

Tiesin kyllä, että en voisi päästä livelähetyksiin saakka, niin uskomattoman hyviä laulajia jälkeeni oli vielä tulossa. Niinpä tippuessani kisasta olin onnellinen, sillä olin onnistunut paremmin kuin olin voinut edes kuvitella! Olin suoriutunut hyvin, tuonut upean laulun suuren yleisön tietoon ja voittanut itseni Voice of Finland -matkalla useita kertoja.

Niin, ehkä biisivalintani oli erikoinen, mutta olen hyvin tyytyväinen, kun tulin vieneeksi ihmiset Pyhän Äärelle.

 

Teksti Varpu Kivekäs | Kuva Saku Tiainen

 

Tutustu Varpun Facebook-sivuun: »https://www.facebook.com/varpu/

Lue myös: »nuotta.com/kirjeitaruotsista