Vainot: Turkmenistanissa pastori pakkotyöhön ja pakkolääkitykseen


Pastori Ilmurad Nurliev (katso uutinen 6.9.10) tuomittiin 21.10. neljäksi vuodeksi vankeuteen. Hänen todettiin syyllistyneen petokseen. Hänet lähetetään todennäköisesti kärsimään tuomiotaan Seydin työleirille, jossa vangeille väitetään annettavan tahdonvastaisesti psykotrooppisia lääkkeitä.

Pastori Nurlievin (45) vaimo ja seurakuntalaiset kiistävät jyrkästi syytteiden todenperäisyyden ja ovat erittäin huolissaan hänen terveytensä puolesta, sillä oikeus määräsi hänet saamaan tahdonvastaista hoitoa väitettyyn huumeriippuvuuteen. Diabetesta sairastava pastori näytti ”hyvin, hyvin kalpealta ja laihalta” oikeudenkäynnissä.

Viranomaisten hankkimien ”todistajien” joukossa oli nainen, joka oli vangittuna samaan aikaan, kun hänen väitetään antaneen pastori Nurlieville rahaa. Nurlievin ystävät, jotka olivat paikalla oikeudenkäynnissä, totesivat että ”koko juttu oli selkeästi tekaistu”. Yhdysvaltojen suurlähetystön edustajaa ei päästetty oikeuteen tarkkailijaksi. Oikeudenkäynnissä salaisen poliisin (MSS) viranomaiset ympäröivät Nurlievia eivätkä sallineet hänen vaimonsa tulla lähelle. ”He eivät antaneet hänen edes suudella minua”, vaimo valitti.

Lähde: 25.10. Forum 18 ja Stefanus.fi