Tuoreet, nuoret ja lahjakkaat


Kaksi Sleyn rippikoululeireiltä alkunsa saanutta Gospel – kokoonpanoa, haluavat viestittää Jumalan rakkaudesta ja tuoda hyvää kristillistä fiilistä nuorille.
Teksti Eveliina Rissanen

Kaiku

Kuva Kaiku – promokuva
Sleyn ripareilta alkunsa saanut Kaiku, on tuore poprockia soittava yhtye Gospel-rintamalla. Kaksi vuotta sitten yhtyeen nuoret miehet, Erkki, Matias, Iikka ja Atte ryhtyivät soittamaan musiikkia yhdessä. Pitkään pojat tekivät musiikkia porukalla, mutta vasta Veeran tultua mukaan laulamaan, bändi alkoi kuulostaa toimivalta. Nimeä pohdittiin rukoillen, mutta lopullinen valinta tehtiin äänestämällä.
– Nimi tulee siitä, että halutaan kertoa Jumalan rakkautta muille. Halutaan olla Kristuksen kaikuja tässä maailmassa, sillä me ei voida olla Jumalan ääniä, mutta voidaan olla Hänen kaikujaan, Veera kertoo nimen synnystä.

Kaikuja Jumalan rakkaudesta

Vaikka musiikin tekeminen on jokaiselle bändiläiselle intohimo ja rakas harrastus, on tärkein syy yhtyeen olemassaololle evankeliointi. Musiikilla palveleminen on nuorilla taiteilijoille luontainen tapa kertoa Jeesuksesta, Hänen rakkaudestaan meistä jokaista kohtaan, sekä elämästä uskovaisena nuorena.

– Olisi kivaa jakaa kokemuksia, ja kertoa, mitä on saanut itse Jumalalta, ja jos pystyisi koskettamaan jotain tyyppiä, joka on miettinyt tarkemmin näitä asioita. Jumala on meidän kaikkien kanssa, eikä ole tiettyjä tyyppejä, keitä Jumala rakastaa, vaan Hän rakastaa meitä kaikkia, Veera kuvailee ajatuksiaan.

”Jumala kulkee meidän vierellä ja kantaa, kun me ei jakseta.”

Musiikintekoa muun elämän rinnalla

Tulevaisuudessa Kaiku haluaisi tehdä uutta musiikkia tasaiseen tahtiin ja keikkailemaan muutaman kerran vuodessa.

Pääsiäisen lähestyessä bändiläiset aikovat rauhoittua perheensä ääreen. Silloin Raamatun lupaukset saavat täyttymyksensä.

– Jumala on meidän kanssa aina, eikä meidän tarvitse omassa voimassa tehdä mitään. Jumala kulkee meidän vierellä ja kantaa, kun me ei jakseta, Veera pohtii hienoimpia Raamatun lupauksia.

– Itselleni tuhlaajapoika -tyylinen vertaus on tärkeä. Voidaan aina tulla takaisin, vaikka mokailtaisikin. Aina saadaan palata takaisin ja tulla armoon, Iikka kertoo.

 

Samuli ja Vade

Kuva Samuli&Vade – promokuva
Musikaalisista perheistä kotoisin olevat Samuli ja Vade, alkoivat tehdä yhteistä musiikkia puolitoista vuotta sitten. Rippileiriltä lähtien he ovat kulkeneet samoissa Sleyn piireissä, jossa myös musiikkia on tehty paljon. Ensimmäinen yhteinen kappale ”Roudarin päiväkirja” syntyi saunareissun päätteeksi.
Samuli ja Vade haluavat tehdä hyvän mielen musiikkia, ja välittää sen välityksellä tärkeitä kristillisiä arvoja. Musiikinteon lisäksi ovat nuoret miehet myös työelämässä. Vade työskentelee Iceheart -yrityksessä, Samuli tekee rakennusmiehen töitä ja opiskelee Karkun nuorisotyölinjalla.

Päiväkirjatekstejä sanoiksi

Samulille ja Vadelle on aina ollut luonnollista tehdä musiikkia. Perheen antamat mallit musiikinteosta ovat kannustaneet ja tarjonneet keinoja tehdä musiikkia. Musiikki on ollut läsnä nuorten miesten koko elämän ajan. Samulin ollessa armeijassa vuonna 2015, hän alkoi purkaa tuntemuksiaan ja ajatuksiaan päiväkirjamaisesti kappaleisiin, joita hän loma-aikoina äänitti. Siitä lähtien hän on duon lisäksi tehnyt omaa soolouraansa.

Samulille ja Vadelle on tärkeää tehdä laadukasta musiikkia, jonka kautta välittää rakkautta, turvaa ja rauhaa, jota he itse ovat saaneet Jeesukselta. Miehet kokevat myös merkitykselliseksi viestittää keikoilla nuorille rohkaisuja välispiikkien aikana.

”Perheen antamat mallit musiikinteosta ovat kannustaneet ja tarjonneet keinoja tehdä musiikkia, ja se on ollut läsnä koko elämän ajan.”

Levosta käsin musiikkia

Samuli ja Vade suhtautuvat musiikin tekemiseen levollisin mielin. Kappaleita tehdään vähitellen, ajan niin salliessa. Miehille on tärkeintä tehdä musiikkia siihen liittyvän rakkauden vuoksi. Unelmissa silti heillä siintää levy, sekä Samulilla mahdollisuus työllistää itseään musiikilla.

Musiikinteon lisäksi Raamatun lupaukset ovat duolle tärkeitä.

– Totta kai se, että päästään taivaaseen kun uskotaan, pystyykö sitä edes ajattelemaan, Samuli kertoo pohtiessaan Raamatun lupauksia.

– Raamattu on niin täynnä lupauksia. Yks on tällänen, Jeesus sanoi ”Niin on minua on vainottu, vainotaan teitäkin. Mutta niin kuin minun sanani on kuultu, kuullaan teidänkin.” (Joh. 15.20).