TS: ”Tuhansille nuorille outo seksiopas”

TS: "Tuhansille nuorille outo seksiopas"

Tosi rakkaus odottaa -kampanja aiheuttaa kohua mediassa.    

Turun Sanomien uutisen mukaan Tosi rakkaus odottaa -kampanjassa otetaan ”jyrkän vanhoillinen kanta” seksiin. Kohua aiheuttaa muun muassa se, että esiaviollista seksiä ei hyväksytä.   

Järkyttävää on lehden mukaan myös se, että kampanja määrittelee itsetyydytyksen synniksi ja vaikenee seksuaalivähemmistöjen olemassaolosta.    

Kampanjan tiimoilta on jaettu 10 000 kappaletta seksuaalioppaita kirkoille ja kouluille. Viime vuonna tilattu painosmäärä on nyt tilattu loppuun. Suuren kysynnän vuoksi suunnitteilla onkin uuden painoksen ottaminen, sanoo aluekoordinaattori Mika Falk Kansanlähetyksen Nuorten Maailmasta.  

– Opasta ovat tilanneet esimerkiksi seurakunnat ja koulut. Sitä käytetään osassa seurakunnista. Jos sitä käytettäisiin kaikissa seurakunnissa, sitä olisi mennyt paljon isompia määriä.  

460x60v1

Kirkkohallitus ei lämpene    

Kirkkohallitus on ottanut etäisyyttä kampanjaan. Työalasihteeri Jarmo Kokkonen toteaa, että ”opas ei ole kirkon linjan mukainen”.  

Kirkkohallitus suosii yhteistyökumppanina Väestöliittoa.  

– Väestöliiton suhtautumistapa nuoriin vastaa kirkon arvoja paljon paremmin. Itsetyydytyksessä ei ole mitään hävettävää, Kokkonen sanoo.  

”Jakaminen vastuutonta”  

Kaikissa seurakunnissa kampanjaa ei hyväksytä. Esimerkiksi Turun Katariinanseurakunnan nuorisotyön tiimin esimies Kari Kanala tuomitsee oppaan. Hänen mukaansa sen jakaminen on vastuutonta.    

Oppaan tekemiseen ovat osallistuneet muun muassa Kansanlähetys ja Luterilainen evankeliumiyhdistys.  

Teksti: Turun Sanomat
Lähde: Iltasanomat
Kuva:  Tosi rakkaus odottaa -kampanja

Kommentti:    

Raamatussa selkeästi sanotaan, mitä mieltä Jumala on esiaviollisesta seksistä.    

Seksiä ei Raamatussa kielletä. Päinvastoin, seksi on Jumalan lahja miehelle ja naiselle, mutta vasta avioliitossa. Eiköhän lahjan Luoja tiedä paremmin, miten tätäkin lahjaa käytetään? Seksillä on niin syvät vaikutukset, että väärin käytettynä se jättää syvät arvet.    

Tosi rakkaus odottaa -opas leimataan mediassa oudoksi. Mutta mikä on se ”normaali”, mihin media viittaa? Ei vielä kovinkaan kauan aikaa sitten oli normaali ihan jotain muuta mitä se nykyään on. Tämän ”tuomittavan” opin ei pitäisi olla näin hirveän uutta ja outoa.  

Nykyään saa olla homo, katsella pornoa ja harrastaa hillittömästi seksiä. Mutta jos noita asioita ei halua itse tehdä, vaan haluaa noudattaa Jumalan tahtoa ja odottaa avioliittoon, on se ”outoa” ja kamalaa.    

Suomessa puhutaan paljon suvaitsevaisuudesta, mutta sitä ei kuitenkaan suvaita, jos joku uskaltaa olla eri mieltä median huutaman seksuaalilinjan kanssa.  

Eikö Suomessa ole uskonnonvapaus? 

468x60v4