Tosirakkaus odottaa -teema esillä Love-messuilla

Tosirakkaus odottaa -teema esillä Love-messuilla

Espoon kaupungin valtuustotalolla järjestettiin keskiviikkona ja torstaina 18-19.4. ”Love-messut”, joiden tavoite oli tarjota 8-luokkalaisille tietoa seksistä ja rakkaudesta eri tahojen näkökulmasta. Talon toisesssa kerroksessa ajatuksiaan ja etiikkaansa esittelemässä olivat Seta, Nuotta, Väestöliitto ja Folkhälsan. Messuilla vieraili toista tuhatta espoolaista 8-luokkalaista ryhmänohjaajiensa johdolla.

Tapahtumassa Setan pisteellä esiteltiin eri seksuaalisia suuntautumisvaihtoehtoja, Väestöliiton pisteellä oli seksuaaliterveysaiheinen tietokilpailu, ja Folkhälsanin pisteellä saattoi tutustua muun muassa erilaisiin seksivälineisiin ja -tarvikkeisiin sekä jälkiehkäisypillereihin.

Nuotta puolestaan piti tapahtumassa esillä Tosirakkaus odottaa -periaatetta, eli seksin kuulumista ainoastaan miehen ja naisen väliseen avioliittoon. Materiaalina jaettiin Suomen Vapaakirkon toimittamia Tosirakkaus odottaa -vihkosia, Kissa pöydälle -DVD:itä, Nuotta-lehtiä sekä muun muassa rippikouluesitteitä.

”Mielestämme on todella tärkeää, että tätä Tosirakkaus odottaa -teemaa tuodaan esille nyky-yhteiskunnassa, jossa se on vaarassa jäädä pahasti varjoon. Nykypäivän nuoret ajautuvat yhä nuorempana seksikokeiluihin muun muassa ryhmäpaineen ja yhteiskunnan seksualisoitumisen vuoksi”, kommentoi Nuotan messupisteellä työskennellyt Tuomo Talja.

Työlle on tarvetta

Vaikka materiaalia oli varattu paljon, oli myös kiinnostus sen verran hyvä, että viimeisetkin lehdet ja levyt lähtivät nuorten matkaan torstai-iltapäivällä.

”Kissa pöydälle -levyjäkin meillä oli noin 150, mutta kaikki meni. Mainostimme levyiltä erityisesti jaksoja ”Special: Seurustelu” sekä ”Sukupuoli ja identiteetti”, jotka pureutuvat suoraan näihin asioihin nuorten oman todistuksen kautta. Monet nuoret olivat aidosti kiinnostuneita kristillisestä näkökulmasta näihin kysymyksiin”, iloitsi Kissa pöydälle -ohjelman tuottaja Mikael Elmolhoda.

Nuotan tiimiläiset panivat myös merkille selkeän tarpeen terveelle seksuaalikasvatukselle koulussa.

”Perinteinen mies ja vaimo -asetelma jää usein nuorilla huomioimatta. Nykypäivänä avoliitot ja useat seksikumppanit ovat hyvin yleisiä. On tärkeää, että nuorille puhutaan näistä asioista jo hyvissä ajoin”, Talja kommentoi.

Tosirakkaus odottaa -teema sai myös positiivista palautetta terveydenhoitajilta.

”Monet terveydenhoitajat tulivat kiittelemään meitä, että hienoa, kun tarjotaan nuorille myös kristillinen vaihtoehto näihin asioihin. Eli että ainoa vaihtoehto ei ole seksuaalisuuden vapaa toteuttaminen miten vain ja kenen kanssa vain. Olemme erittäin kiitollisia Nuotan puolesta kutsusta tapahtumaan ja mahdollisuudesta kohdata nuoria kristillisellä sanomalla näissä kysymyksissä”, Elmolhoda totesi.

 

Muistathan jakaa Facebookissa!