Tommi Kaleniukselta uusi levy

Tommi Kaleniukselta uusi levy

Lehdistötiedotteen mukaan Tommi Kaleniuksen uusi albumi ”Liikuta mua” ilmestyy 10. huhtikuuta. Edellisestä levystä onkin ehtinyt kulua jo nelisen vuotta.

Lauluntekijänäkin tunnettu Tommi Kalenius on viime aikoina kirjoittanut muille artisteille lauluja, mutta on nyt palannut omien kappaleidensa pariin julkaisemalla uuden albumin. Levyn tunnuspiirteitä ovat maanläheisyys, sekä riisuttu ilme.

– Levyn biisit ovat elämän keskellä syntyneitä, Kalenius itse kertoo. – Löysin itseni pisteestä, jossa kaiken piti olla kunnossa, mutta yhtäkkiä kuori alkoikin hajota. Kipuilut parisuhteessa, lapsiperheen arjen pyörittäminen, jatkuva huoli taloudesta ja lopulta myös omasta jaksamisesta herättivät kysymyksen, tunteeko sitä lopulta edes itseään. Jälkikäteen levyn laulut tuntuvat pyörremyrskyltä ja selviytymistarinalta mulle itselleni. Samalla hirvittää päästää nämä omista käsistäni ihmisten kuultavaksi.

Tuottajana toimi Pekka Ruuska, joka on tauon jälkeen taas palannut studiotyöskentelyn pariin.

– Tommi Kaleniuksen Liikuta mua -albumi on äänitetty oikeastaan kahteen kertaan. Ensin yritimme mahduttaa miestä hampaat irvessä radioiden äänimaailmaan kunnes tajusimme, miten homma pitää tehdä. Keksimme Tommin ikään kuin uudestaan. Päätimme nostaa laulut ja laulajan vahvasti esille. Säestys pelkistettiin äärimmilleen. Kaikessa pyrittiin olemaan häiritsemättä lauluja ja niiden vahvoja kertomuksia.

Levyn 12 kappaletta yhdistää se, että niiden kuvataan kertovan tarinoita – tarinoita ihmisistä. Albumilta löytyy muun muassa duetto Jipun kanssa, joka lukeutuu levyn huikeimpiin kappaleisiin yhdessä nimikkokappaleen ”Liikuta mua” kanssa. Viimeinen kappale on koskettava sovitus Suvivirrestä, jota ovat olleet sovittamassa Matti Mikkola ja Toni Kulku.

 

Tommi Kaleniuksen tulevia keikkoja:

16.04. Kale-klubi, Kuokkalan kirkko, Jyväskylä

21.04. Kale-klubi, Maunulan kirkko, Helsinki

02.05. Kale-klubi, Tullikamarin pakkahuone, Tampere

23.05. Sokos Hotel Vaakuna, Kouvola

28.05. Suvivirsi-tapahtuma, Narinkkatori, Helsinki

06.06. Club Colo, Savonlinna

31.07. Kuunari-Elina, Joensuu

01.08. Kuunari-Elina, Joensuu

27.08. TBA, Vaasa

28.08. TBA, Seinäjoki

 

Lähde: Lehdistötiedote/Kaiku Recordings

Teksti: N-tiimi Heidi

Kuvat: Tommi Kalenius Promo 

Gospeltaivaan kiintotähdet - Jukka Leppilampi - Tommi Kalenius