Mika Tuovinen Kansanlähetyksen uudeksi lähetysjohtajaksi

Mika Tuovinen Kansanlähetyksen uudeksi lähetysjohtajaksi

Kansanlähetyksen uudeksi lähetysjohtajaksi valittiin 5. helmikuuta 2011 Mika Tuovinen. Hän aloittaa tehtävänsä vuoden 2012 alussa, kun nykyinen lähetysjohtaja, Timo Rämä, siirtyy eläkkeelle.

Nuotan haastattelussa Tuovinen kertoo haluavansa painottaa tulevassa toimenkuvassaan Kansanlähetyksellä erityisesti lähetystyötä. Tuovisen mukaan on tärkeää viedä evankeliumia ihmisille, jotka eivät vielä tunne Kristusta. Olisi myös todella merkittävää perustaa uusia seurakuntia erityisesti sinne, missä niitä ei vielä ole.

Nuorten tärkeä rooli

– Tarvitsemme nuoria lähetystyöhön. Toivon, että monet syttyisivät työlle joko lähtijän roolissa tai esirukouksen ja taloudellisen tuen merkeissä.

Tuovinen tahtoo rohkaista nuoria etsimään itselleen esimerkiksi tietyn maan tai lähetystyöntekijän, jonka puolesta rukoilisi joka päivä. Hän kannustaa myös kyselemään Jumalalta, mikä oma rooli lähetyskentällä oikein olisi: ollako lähtijä vai lähettäjä.

Mahdollisuuden lyhytaikaiseen lähetystyöhön nuorille tarjoaa esimerkiksi Kansanlähetysopiston Kansainvälisyyslinja.

Yhdessä ja turvallisin mielin

Toinen seikka, jota Tuovinen haluaa Kansanlähetyksen kotimaan työssä painottaa, on kristittyjen yhteys — se, että ihmiset kokoontuisivat yhdessä tutkimaan Raamattua ja rukoilemaan Suomen puolesta. Tärkeintä olisi, ettei kukaan jäisi yksin.

Kansanlähetyksen tulevana lähetysjohtana Mika Tuovinen haluaa korostaa kaikessa toiminnassa sitä seikkaa, että Kristus tulee pian takaisin.

– Saamme turvautua siihen, että olemme Jumalan lapsia. Taivaassa tulee olemaan ihmisiä kaikista kansoista. Tiedämme lopputuloksen, ja siksi meillä saa olla levollinen asenne.

Pluss merkittävä yhteyden luoja

Virossa Kansanlähetyksen lähettinä monia vuosia työskennellyt Tuovinen iloitsee suuresti yhteistyöstään Nuotan virolaisen Pluss-sisarlehden kanssa. Viro on hänen mukaansa todellinen lähetysmaa — uskovia nuoria, ja uskovia ylipäätään, on siellä todella vähän. Lehti on Tuovisen mukaan tärkeä evankelioimisväline seurakuntien nuorisotyössä.

– Pluss on myös yhdistävä linkki Viron uskovien nuorten välillä. Se auttaa kokemaan, että en ole yksin uskoni kanssa ja huomaamaan, että Suomestakin löytyy uskovien tukijoukko.

Esirukousta tarvitaan

Tuovinen toivoo, että Nuotan lukijat voisivat rukoilla Kansanlähetyksen, nykyisen lähetysjohtajan Timo Rämän ja hänen itsensä puolesta.

 

Kuva: Philippe Gueissaz