Tim Kiukas on kristitty tatuointitaiteilija kutsumustyössä


Tim Kiukas on 27-vuotias tatuointitaiteilija Helsingistä, joka kokee nykyisen työnsä olevan täysin Jeesuksen ansiota. Hän rakastaa työtään.

Teksti Milja Alanko | Kuva tatuoinnista: Tim Kiukas

Viisi vuotta sitten Timin elämä muuttui hänen kohdattuaan Jeesuksen. Sitä ennen hän oli toiminut muotivalokuvaajana. Hänet pysäytti Jeesuksen kysymys: ”Olisitko valmis päästämään irti omasta voimasta ja luottamaan minuun?” Siitä alkoi pari vuotta kestänyt etsiskelyn aika siitä, kuka hän on ja kuka Jeesus on. Tim lopetti vanhan työnsä, luopui omavoimaisuudestaan ja sanoi kyllä Jeesuksen armolle.

Nykyisen uransa Tim kokee olevan Jeesuksesta lähtöisin. Muutaman ystävälle tehdyn somessa jaetun tatuoinnin jälkeen Timin uusi ura tatuointitaiteilijana lähti ihmeellisesti lentoon.

Työssä parasta ja pahinta

Timin mukaan hänen työssään parasta on erilaisten ihmisten kohtaaminen. Mies on myös tarkka siitä, mitä tatuoi – sen on oltava linjassa hänen omien arvojensa eli kristillisen uskon kanssa. Hän ei esimerkiksi suostu tatuoimaan kenenkään iholle mitään kuolemaa symboloivaa.

”Ainut huono puoli, minkä keksin työssäni, on se, että työ on sidottu mun omaan läsnäoloon. Jos sairastun, kukaan ei tee töitäni”, mies toteaa tovin mietittyään, mutta lisää heti perään yrittäjyyden olevan myös parasta mitä tietää. Hän tahtookin rohkaista nuoria luovan alan yrittäjyyteen. Tim arvelee, että antaessaan ihmiselle taitoja ja intoa taitojen käyttämiseen, Jumala kyllä pitää huolen siitä, että työ kantaa hedelmää.

Jumala on luonut meidät unelmia myöten

Tim rakastaa arkeaan eikä tällä hetkellä kaipaa työstään edes lomaa. Juuri nyt hän kokee olevansa oikealla paikalla. Tim ei vielä osaa sanoa, kuinka kauan häin aikoo toimia tässä työssä: ”Päivä kerrallaan mennään. Mulla on myös paljon muita unelmia ja uskon että tuun tekemään monia eri asioita tatuoimisen lisäksi”.

Mitä Tim sanoo nuorelle, joka pohtii omia kutsumuksiaan ja omia unelmiaan? “Jumalan kutsua miettiessään kannattaa tutkia, mille sun sydän palaa ja mistä sä unelmoit”, Tim uskoo Jumalan puhuvan ihmisten sydämelle myös heidän omien unelmiensa kautta. Kysymykseen siitä, mitä hän tahtoisi sanoa nuoremmalle itselleen, Tim vielä vastaa: ”Ole rohkea, uskalla unelmoida isosti ja ympäröi itsesi ihmisillä, jotka kannustaa unelmien toteuttamiseen!”, ja jättää saman viestin kaikille Nuotan lukijoille.

Nimi: Tim Kiukas
Ikä: 27 vuotta
Lempiraamatunkohta: Joh.15:3-5
Kotiseurakunta: Northwind
Uskova esikuva: “Ei oo ketään yhtä, mut viimeaikaisia tyyppejä, joita oon kuunnellu ja joita kunnioitan on Ryan LeStrange, Jennifer LeClaire ja Abi Stumvoll”