Tutkimus: tatuointi välittää kevytkenkäisen viestin

Tutkimus: tatuointi välittää kevytkenkäisen viestin

Tuoreessa tutkimuksessa miehet kuvittelivat tatuoidun naisen olevan kiinnostuneempi seksistä kuin tatuoimattoman ja lähestyivät heitä avoimemmin. Asiastu uutisoi HS.fi.

Tutkimus osoittaa, että naiset eivät välttämättä tiedä, millaisen myllerryksen pieni ja viaton tatuointi heidän ihollaan miesten mielissä aiheuttaa. 

Bretagne Sud -yliopiston tutkija Nicolas Gueguen on selvittänyt tatuoinnin vaikutusta miesten mieliin ennenkin. Aikaisemmassa tutkimuksessa hän näytti miehille kuvaa 24-vuotiaasta nuoresta naisesta käsivarsitatuoinnin kanssa tai ilman ja pyysi heitä arvioimaan naisen persoonallisuutta.

Tulokset osoittivat, että nainen ilman tatuointia sai huomattavasti mairittelevammat arviot kuin sama nainen tatuoinnin kanssa. Eräs tatuoituihin naisiin johdonmukaisesti liitetty ominaisuus oli kevytkenkäisyys.

Tutkijat haastattelivat rannalla olevia miehiä. He pyysivät miestä katsomaan joko tatuoitua tai tatuoimatonta assistenttia (nuorta naista) ja arvioimaan mahdollisuuksiaan päästä naisen kanssa treffeille ja saada seksiä ensitapaamisella.

Tulokset olivat paljonpuhuvia. Tutkimuksessa miehet arvioivat johdonmukaisesti, että heidän mahdollisuutensa saada seksiä olivat huomattavasti korkeammat tatuoidun naisen kanssa.

Gueguen tulkitsee tuloksia evoluutiopsykologian näkökulmasta siten, että miehet näkevät tatuoinnin samanlaisena seksuaalisena signaalina kuin huulipunan tai paljastavan vaatetuksen, joilla pyritään viehättämään ja houkuttelemaan vastakkaista sukupuolta.

Tutkimuksen julkaisi Archives of Sexual Behavior.
Lähde: HS.fi

Kommentti

Moni kristitty nuori kipuilee tatuointikysymyksen kanssa. Se on nykyään melko muodikasta ja ”kaikilla” on sellainen. Pitäisikö minunkin ottaa sellainen kuuluakseni joukkoon ja saadakseni hyväksyntää. 

Jokaisen kannattaa kyllä pohtia, millaisen viestin tatuointi välittää katsojalleen. Oheisen tutkimuksen mukaan tatuoinnilla on merkittäväkin sisältö katsojan silmissä. Haluatko sinä vahvistaa tuota mielikuvaa? Sama mielikuvaleikki koskee tietenkin myös pukeutumista, meikkiä ja eleitä. Paitsi sillä erotuksella, että ne voi helposti muuttaa muodin vaihtuessa – tatuointi on ja pysyy. 

Moni kokeneempi kristitty neuvoo olla ottamatta tatuointia, koska se voi vaikeuttaa elämääsi tulevaisuudessa. Sinun kannattaa pohtia asiaa kaikella vakavuudella. 

”Kaikki on luvallista” — mutta kaikki ei ole hyödyksi. ”Kaikki on luvallista” — mutta kaikki ei ole rakentavaa. 1 Kor 10:23

Tatuointi