Tästä puhutaan: Nuoret ottivat vastuun Toisenlaisen Wapun järjestämisestä

Tästä puhutaan: Nuoret ottivat vastuun Toisenlaisen Wapun järjestämisestä

Ylivieskan seurakunta sanoi ei Toisenlaisen Wapun järjestämiselle. Sancta Venia -yhtye otti vastuun nuorten kristillisen vapputapahtuman järjestämisestä.  

 

Kun ylivieskalainen Sancta Venia -yhtye sai tietää median kautta, että Toisenlainen Wappu perutaan, yhtyeen jäsenet halusivat ehdottomasti tehdä asialle jotain. ”Kaikki Sancta Venian pojat ovat olleet paljon tapahtuman järjestelyjen taustalla aikaisemminkin, ja sen myötä tiesimme aika tarkasti, mitä tapahtuman järjestäminen vaatisi. Ennenkaikkea, halusimme tehdä hyvää Suomen gospelkansalle! Tämä on meidän tapamme oman musiikkimme lisäksi viedä evankeliumia eteenpäin. Samalle työnantajallehan meistä jokainen töitä tekee – Jumalalle.” Roope Rantala kertoo. 

Kristiliset tapahtumat merkitsevät paljon Sancta Venialle. ”Ne tapahtumat on niitä paikkoja, joissa voit kokea yhteenkuuluvuuden tunteen, eikä kukaan jää ulkopuoliseksi.” Rantala sanoo. Toisenlainen Wappu järjestetään nyt kolmatta kertaa. Yhtye odottaa tapahtumalta iloisia kasvoja, reipasta vapputunnelmaa ja suuria sanoja korkeimmasta Jumalasta.  

 

Seurakunta sanoi ei tapahtuman järjestämiselle

Ylivieskan seurakunta päätti olla järjestämättä Toisenlaista Wappua vedoten puutteellisiin työntekijäresursseihin ja työntekijöiden hyvinvointiin. Seurakunta kuitenkin tukee tapahtumaa muun muassa taize-hartauden toteuttamisessa. 

Tapahtumaa tekemässä on ollut myös suuri joukko talkoolaisia. ”Talkoissa pääsee olemaan osana TW:n järjestelyä ja pääsee näin lähelle tapahtumaa. Ilman talkoolaisia tapahtumaa ei olisi. Suuri kiitos kuuluu siis talkoolaisille!” Rantala kiittelee. 

Tänä vuonna Toisenlaisen Wapun esiintyjäkaartiin on satsattu toden teolla; Saraste, TERA, Mikaveli, Sancta Venia, Kls. ja Audile nousevat liikuntakeskuksen lavalle. ”Väittäisin, että Toisenlaisessa Wapussa on tänä vuonna onnistuttu saamaan todella monipuolinen ja komea kattaus aikaiseksi. Aikaisemmin ainakaan pohojanmaalla ei tällaista kattausta ole nähty!” Rantala lupaa. 

 

Työtä suurella sydämellä

 ”Sancta Venia on tehnyt Toisenlaista Wappua suurella sydämellä ja uskonut itseensä. Uskoisin, että se näkyy tänä vuonna tapahtumassa positiivisesti. Siksi Toisenlainen Wappu on ehdottomasti paras vapputapahtuma koko Suomessa!” Rantala kertoo. ”Bändi on meille yhdenlainen perhe. Ilman toisten tukea ei tällaista tapahtumaa saisi järjestettyä. Ystävyys ja keskinäinen luottamus on mielestäni suurin vahvuus, joka Sancta Venialla on.” hän jatkaa. 

Sancta Venia haluaa sanoa nuorille ”Uskokaa itseenne ja siihen mitä teette. Olkaa ylpeitä omasta jutustanne ja kulkekaa Jumalan viitoittamaa polkua”!

 

 

Teksti: N-tiimi Venla Honkala
Kuva: Minnamaria Jämsä