Tanssitreeni gospel-lattarit DVD:llä 5. helmikuuta!

Tanssitreeni gospel-lattarit DVD:llä 5. helmikuuta!

Ensimmäinen suomalainen kristillinen tanssitreeni-DVD julkaistaan 5. helmikuuta Aleksanterin kirkossa Tampereella Uskonpuhdistus -illan yhteydessä klo 20. Kyse on kristillisestä latinalaistanssista, joka on myös tunnettu nimellä gospel-lattarit. DVD:n ovat ideoineet Asta Lehtimäki ja Piialiina Ristolainen.

Gospel-lattaritanssitunnit saivat alkunsa Asta Lehtimäen ideasta kolmisen vuotta sitten Tampereen Nuorten Naisten Kristillisessä Yhdistyksessä. Lehtimäki halusi yhdistää pitämillään tanssitunneilla latinalaistanssin riemun ja ilosanoman Jeesuksesta sekä hänen hyväksynnästään ja rakkaudestaan. Syntyi siis sisartuote perinteiselle gospel-jumpalle: gospel-lattarit.

Kristillinen latinalaismusiikki antaa sisältöä treeniin ja tanssi itsessään vahvistaa naisellisuutta ja tervettä kehonkuvaa. Yksi oleellinen osa tanssitunteja on myös rukous.

Asta Lehtimäen mukaan hengellinen ohjelma, jota naisille järjestetään, on usein hyvin yksipuolista ja rauhallista, vaikka kuulijat ovatkin erilaisia.

– Kaikki eivät kuitenkaan hahmota asioita parhaiten kuuntelemalla, toiset kaipaavat visuaalisia virikkeitä ja liikunnalliset ihmiset toimintaa. Etenkin liikunnallinen ihmistyyppi jää useimmiten hengellisissä tilaisuuksissa huomioimatta.

Toinen gospel-lattarien ohjaaja DVD:llä on Piialiina Ristolainen. Hänellä on pitkä tausta kilpatanssijana, ja hän työskentelee Kansan Raamattuseuralla nuorisotyössä.

Nykyään gospel-lattaritunteja tarjotaan Pirkanmaan ja pääkaupunkiseudun lisäksi Seinäjoella, Jyväskylässä, Mikkelissä ja Lapinlahdella. Gospel-lattarileirejä järjestetään Mikkelissä, Kalajoella, Vivamossa, Ryttylässä ja Tampereella. Toimintaa ollaan järjestämässä myös Savonlinnassa, Alajärvellä ja Varsinais-Suomessakin.

Lisätietoja gospel-lattareista

 

Lähde: Kansan Raamattuseuran ja TNNKY:n tiedotteet