Tankki täyteen totuutta


Jeesuksesta sanottiin, että hän oli täynnä armoa ja totuutta. Hän ei silitellyt toisia alistavien ja ylpeiden poskia, vaan antoi ympäri korvia. Mutta sitä joka tunsi kurjuutensa, hän sääli ja auttoi.

Teksti Antti Koskenniemi | Kuva dipressionist/123rf.com
Mitä tapahtuisi, jos me, hänen seuraajansa, olisimme yhtä lailla täynnä armoa ja totuutta? Tai edes puolillamme?
Uljas siniharmaa sotaratsuni, vuoden 2002 Peugeot 406, kääntää päät ja kerää huomion missä ikinä kulkeekaan. Tuolla autolla on monta hyvää ominaisuutta – yksi parhaista on ilman muuta sen luovuus ja monipuolisuus varoitusvalojen käyttämisessä. Ikinä ei arvaisi mikä valo seuraavaksi välähtää ilahduttamaan ja piristämään väsynyttä kuskia. Ajokokemus onkin joskus kuin A-luokan gospelkonsertissa olisi: melua piisaa ja värivalot vilkkuvat.

Useimmiten Peugeot tyytyy kuitenkin melko tuttuun varoitukseen: bensatankki alkaa olla tyhjä.

Ihmiseen sopisi samanlainen valo: tankki alkaa olla tyhjä. Nyt tarvitaan lepoa ja ehkä luonnon rauhaa, ehkä joku hyvä jalkapallomatsi telkkarista.

Kristityssä saisi olla vielä aivan erityinen varoitusvalo. Totuuden ja armon mittareista olisi hyvä seurata, pysymmekö kaidalla polulla. Varoitusvalo syttyisi, jos kohtelisit itseäsi liian armotta tai eksyisit valheen verkkoihin.

“Ihmiseen sopisi samanlainen valo: tankki alkaa olla tyhjä.”

Sama mittari voisi näyttää myös, miten suhtaudumme kanssakulkijoihimme.

Vaan mistä armoa ja totuutta saisi tankattua lisää? Olisiko jossain sellainenkin huoltoasema? [Tähän voit kuvitella sellaisen mietteliään emojin.]