Taloussanomat: poissa silmistä, poissa mielestä?

Taloussanomat: poissa silmistä

Alkoholin mainonnan kielto saisi nuoret vähentämään juomista tuntuvasti, väittää tuore tutkimus.

Taloussanomien uutisen mukaan nuoret vähentäisivät juomistaan huomattamasti, jos alkoholin mainonta kiellettäisiin tai edes rajoitettaisiin. Nuorten humalajuominen ja esimerkiksi päihdekuolemat vähentyisivät myös paljon.

Amerikkalaisen Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n tutkimuksen mukaan mainonnan vähentäminen 28 prosentilla vähentäisi nuorten humalajuomista noin kolmanneksella. 

John Hopkinsin yliopiston yhteydessä toimivan Alcohol Marketing and Youth -keskuksen johtaja David Ernigan on samaa mieltä. 

– Nuoret, jotka olivat pitäneet havaitsemistaan alkoholimainoksista, olivat taipuvaisia näkemään alkoholin juomisen myönteisessä valossa. He myös uskovat ikätovereidensa juovan enemmän ja hyväksyvän selkeämmin juomisen, Ernigan toteaa.

Lue lisää täältä!

Teksti: Taloussanomat
Kuva:  SXC.hu

Kommentti

Olisi mielenkiintoista edes kokeilla alkoholimainonnan rajoitusta vähäksi aikaa, ja katsoa millaisia vaikutuksia sillä olisi. Tuskin mitään dramaattista vaikutusta, mutta kuitenkin. Onhan niin, että mainonnan tarkoitus on vaikuttaa tahtoon ja tekemiseen. Vai mistä tulee sitten sanonta ”mainonnan uhri”? 

Ihmiset ovat juoneet alkoholia ammoisista ajoista lähtien. Raamatussakin mainitaan alkoholi, tarkemmin sanottuna viini. Sitä käytettiin yleisesti juomana silloin. Viini on Jumalan lahja ihmisille, jota tulee kuitenkin käyttää harkiten. 

Itsessään alkoholissa ei ole mitään pahaa, paitsi humaltumisessa. 

Hyvä on olla lihaa syömättä ja viiniä juomatta ja karttaa sitä, mistä veljesi loukkaantuu tai joutuu lankeemukseen tai heikoksi tulee. Pidä sinä itselläsi Jumalan edessä se usko, mikä sinulla on. (Room. 14:21-22)