Talkootyö antaa uuden näkökulman Maata Näkyvissä -festareihin

Talkootyö on yhteistyötä myös Maata Näkyvissä -festareilla.

Maata Näkyvissä -festarit ja siellä tapahtuva talkootyö on merkityksellistä niin tekijöille kuin Jumalallekin. Vilma ja Konsta Järviluoma kertovat meille heidän kokemuksistaan ja uskon merkityksestä elämässä.

 

Maata Näkyvissä -festarit järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1985 ja siitä lähtien ne on järjestetty joka vuosi. Kyseessä on Pohjoismaiden suurin nuorten kristillinen tapahtuma, joka järjestetään Turun Gatorade Centerissä. Festareihin on vierailun lisäksi mahdollisuus osallistua niiden järjestämiseen talkootyöläisenä.

Lempäälästä kotoisin olevat Vilma, 24 ja Konsta, 26 ovat olleet muutamia kertoja talkoolaisina festareilla.

– Minulla oli välivuosi Karkun evankeliselta opistolta vuonna 2016 ja opisto halusi, että jokaiselle löytyisi jokin homma, Vilma muistelee.

Lakupäällikön tehtävä oli tuolloin ihan uusi juttu. Vilma päätti ottaa pestin itselleen ja värväsi Konstan itselleen kaveriksi.

– Talkoisiin lähteminen oli todella jännää, mutta siitä selviää, rohkaisee Vilma.

Tapahtumasta käteen jäi uudet ystävät, hyvä työkokemus ja palkitseva olo siitä, että on ollut mukana tekemässä tapahtumaa. Kannattaa lähteä talkoisiin! Ketään ei jätetä yksin ja sinne voi mennä vaikka kaverin kanssa.

 

Uskon merkitys on valtava talkootyössä

Vilma ja Konsta tapasivat ensimmäisen kerran Lempäälään seurakunnassa vuonna 2014. Vilma on koko elämänsä elänyt uskossa ja Konsta rippikoulusta lähtien. Ilman uskoa elämä tuntuisi merkityksettömältä.

Maata Näkyvissä -festareilla työtehtävissä et ole ikinä yksin. Tarvitsee vain muistaa, että apua saa aina pyydettäessä ja muut sekä Jumala kannattelevat kyllä.

– Talkootyö muistutti siitä, että Jumalaan voi turvata joka tilanteessa, Konsta kertoo.

On hyvä muistaa, että talkootöiden tekeminen festareilla toimii samalla työnä Jumalalle. Emme tee täällä töitä itseämme varten vaan Jumalaa, ja Hän auttaa meitä jokaisessa tehtävässämme. Talkootyö on arvokasta myös festareiden järjestymisen kannalta.

Talkoista olisi hyvä puhua enemmän, ja seurakuntien kannattaisi kannustaa nuoria siihen.

– Olisimme lähteneet aikasemmin mukaan, mutta siitä ei puhuttu eikä siihen kannustettu tarpeeksi, Konsta kertoo.

– Jokaisen panos festareiden järjestämisessä on tärkeä, vaikka tekisit itsestäsi mitättömän tuntuista hommaa.

 

”Jokaisen panos festareiden järjestämisessä on tärkeä, vaikka tekisit itsestäsi mitättömän tuntuista hommaa.” – MNF-talkoolaiset Vilma ja Konsta Järviluoma

 

Talkootyö ja Jumalan rakkaus

”Tekstin pari on loistava esimerkki Jumalan rakkaudesta ja siitä miten se parhaimmillaan vaikuttaa omissaan ympärilleen. Jo oman hengellisen kasvun takia on tärkeää olla mukana työssä, ja Jeesus kyllä kutsuu jokaista omien lahjojen mukaan palvelemaan.

Toinen tärkeä havainto pariskunnan toimista on talkootyön yhteisöllisyys – meidät on kutsuttu yhteyteen toinen toisemme kanssa. Seurakunta koostuu juuri parhaimmillaan siitä, kun erilaiset ihmiset yhdessä rakentavat toimintaa ja palvelevat Herraansa.

Otetaan oppia!”

Seija Leppänen, terapeutti

 

 

 

Lue myös: »nuotta.com/kirjeitaruotsista

Tutustu Maata Näkyvissä -talkootyöhön lähtemiseen täällä: »https://maatanakyvissa.fi/talkoolaiseksi/

 

 

 

Teksti Aino Vehkomäki | Kuva Santeri Koskela