Talkoohommissa Jumalan kunniaksi


Helagospel on nimensä mukaisesti vuosittain helatorstain aikaan järjestettävä gospeltapahtuma Noormarkussa. Tapahtumaan mahtuu hyvän ohjelman lisäksi paljon talkoolaisia. Juha Lavapuro on yksi heistä.

Teksti Lina Simojoki | KuvatJuha Lavapuron albumi, Pixabay/akinwunmik

Espoossa asuva Juha Lavapuro on ollut riparista lähtien seurakuntanuorten kanssa talkoolaisena järjestämässä Helagospelia.

– En käynyt ennen talkoohommia tapahtumassa, mutta olen ollut noin 3-4 kertaa mukana talkoolaisena, Lavapuro kertoo.

Lavapuro on toiminut esimerkiksi roudarina ja housebandissa. Talkooporukan kanssa hän on rakentanut lavoja ja kasannut äänentoistoja.

– Mahtavinta on ollut tekemisen meininki. Vaikka talkooporukka on vuosien aikana vaihdellut, on meininki pysynyt samana, Lavapuro kertoo.

Talkoohommat kestävät yhteensä 2-3 päivää ja hommia riittää tapahtuman jälkeen, kun rakennelmia puretaan. Päivän lopussa talkooporukka on puhki, mutta se ei hidasta menoa. Lavapuro kertoo työnteon olevan hauskaa ja antoisaa, kun saa yhdessä rakentaa tapahtumaa.

– Aina on ollut hauskaa ja jännittävää, Lavapuro lisää.

Seurakuntayhteyttä tapahtuman kautta

Helagospel on gospeltapahtuma, jossa on nuorille suunnattua ohjelmaa musiikin ja opetusten parissa. Päivällä on koulukonsertti ja varsinainen tapahtuma illalla. Vaikka tapahtuma on pääasiassa suunnattu nuorille, sinne ovat kaikenikäiset tervetulleita. Tapahtumassa on hyvä tilaisuus nähdä muita kristittyjä nuoria ja kokea seurakuntayhteyttä.

Helagospelissa soittaa moni gospelmuusikko ja tarjolla on muita esiintyjiä ja puhujia sekä mukavasti porukkaa.

”Pienessä tapahtumassa ei huku ihmisjoukkoon.”

– Helagospel on miellyttävän kokoinen tapahtuma. Isoissakin tapahtumissa on omat puolensa, mutta on kiva, että pienessä tapahtumassa ei huku ihmisjoukkoon, Lavapuro sanoo.

Hän kertoo myös pitävänsä siitä, että tapahtuma on kunnolla toteutettu. Jos siis kammoaa ihmispaljoutta, on Helagospel sopiva tapahtuma!

Palkintona valmis työ

Haasteena Lavapuro kokee sen, että valmisteluissa muistetaan huomioida kaikki tärkeät asiat. Tapahtuman on hyvä mennä sujuvasti eteenpäin, ettei satu turhia kommelluksia. Lavapuro kokee, että kova työ on joka kerta palkittu.

“Tapahtumassa saamme tehdä töitä Jumalalle.”

– Palkitsevinta on nähdä työn jälki. Tapahtumassa saa myös tehdä töitä Jumalalle, mikä on antoisaa, Juha kertoo.

Lavapuro kehoittaa tulemaaan paikalle katsomaan, mikä on meno tapahtumassa.

Tapahtuma antaa katsauksen siitä, millaista on olla seurakuntanuori ja kristitty. Kun joku kertoo omasta uskostaan ja kokemuksistaan, voi se olla puhuttelevaa.

– Koen tärkeäksi sen, että on nuoria mukana talkooporukassa. Yhdessä tekemistä suosittelen kaikille, ja että lähtee mukaan talkoisiin seurakunnan kanssa, Juha summaa.

Mikä: Helagospel
Missä: Noormarkussa
Milloin: 18. toukokuuta